Pályázatok, projektek

NTP-INNOV-22-0108
“Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében” c. pályázat

A szerződött támogatás mértéke: 100%
A szerződött támogatás összege: 1 306 000 Ft
A projekt tartalmának bemutatása:
Pályázati programunk célja a tanulás tanulásának, a digitális kompetenciáknak és a kreativitásnak komplex fejlesztése tanórán kívüli tehetséggondozó program megvalósításával. Új kezdeményezésű, a módszertani megújulást célzó, innovatív intézményi program valósult meg informatikai eszközök bevonásával. A projekt megvalósítása során három fő területre fókuszáltunk:
1) Tanulás tanulását támogató ismeretek elsajátítása tevékenykedtető, játékos formában, informatikai eszközök bevonásával.
2) Tanulás tanulását támogató eszközök fejlesztése tanulók és pedagógusok, tehetségsegítő szakemberek, informatikai eszközök bevonásával, melyek saját alkotó műhelyünkben készültek (pl. 3D nyomtató, habvágó és hagyományos technikai eszközök segítségével, számítógépes tervezéssel).
3) Játékosításon alapuló értékelési rendszer kidolgozása a projekt számára a motivációs szint növeléséhez, a XXI. századi iskola elvárásaihoz igazodva, a tehetségígéretek és tehetségsegítők bevonásával.
Módszertani változatosság biztosította az élmény és tapasztalat alapú tanulást, a kreativítás fejlesztését, a kollaboráció lehetőségét. A komplex fejlesztés önismereti foglalkozásokkal egészült ki. A különböző évfolyamba járó diákok egymástól is sokat tanulhattak a csoportos problémamegoldások során és az eszközök készítésekor. A tanulás támogatására készült eszközök, értékelési segédletek a későbbiekben tanórákon is jól alkalmazhatóak lesznek.
Interaktív kiállítás során kipróbálásra kerültek a tehetségígéretek által készített eszközök, játékok, tanulási segédletek.
1 napos tanulmányi kirándulás során a résztvevők megtapasztalhatták az iskolán kívüli tanulási terek nyújtotta lehetőségeket, lazító programokkal kiegészülve.
A pályázati programot minél szélesebb körben terveztük az intézményen belül ismertté tenni, ezért a korábbiaknál több tehetségsegítő bevonására törekedtünk.

Beszámoló
Kisfilm

NTP-INNOV-21-0124
“Kalandra programozva'” c. pályázat

A szerződött támogatás mértéke: 100%
A szerződött támogatás összege: 1 220 000 Ft
A projekt tartalmának bemutatása:
Pályázati programunk a digitális, matematikai-logikai, valamint térbeli-vizuális kompetenciák komplex fejlesztését célozta. Az élmény és tapasztalat alapú tanulás, a 3D technológiák alkalmazása, 3D tervezés, programozás, kódolás bizosította az innovatív tartalmak tanórán kívüli tehetségfejlesztésben való megjelenését. A szabadulószoba, mint produktum megalkotása során az egyéni felelősség és a kollaborációban rejlő közösségi szerepek, a gyermeki kreativitás is megmutatkozhatott, fejlődött. Az elkészült eszközök jól szolgálják majd a további fejlesztést.

Beszámoló
Kisfilm

EFOP-3.3.5-19-2020-00046
“Csodaszarvas iskolai közösségi program megvalósítása a Kiskőrösi Tankerületi Központ intézményeiben”

Pályázati ismertető

EFOP 3.3.5-17-2017-00040
„Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása”

EFOP-4.1.3-17-2017-00195

EFOP-4.1.3-17-2017-00195

Projekt címe: A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

A szerződött támogatás mértéke (%): 100%  

A szerződött támogatás összege (Ft): 145.724.172,- Ft

A projekt tartalmának bemutatása:

A beadott pályázat pozitív elbírálásban részesült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a támogatási szerződések megküldésre és aláírásra kerültek. A jelen projektben foglalt fejlesztés alapvetően egy infrastrukturális fejlesztés, amely magában foglalja egy meglévő intézménykorszerűsítést, az intézmény működéséhez szükséges eszközök beszerzését, illetve egyéb járulékos beruházási elemeket. A projektben meghatározott célok elérése érdekében az alábbiak szerint kerülnek megvalósításra a felhívásban szereplő szakmai tevékenységek; a projekt keretében kialakításra kerül egy kültéri fitneszpark. A könyvtár kialakítása a mostani kazánházban lesz.

A mostani könyvtár helyén elbontásra kerül az üvegtégla fal, helyére 2 db mobilfal kerül, az így kiscsoportos foglalkozásra alkalmas szakaszolható tereket alakítanak ki. Az érintett helyiségek padlóburkolata felújítása szükséges, Illetve belső festése ugyancsak Az emeleti folyosó északi végén a közlekedőből lerekesztendően, egy új műanyag portál szerkezetű üvegfallal egy új helyiség (kiscsoportos foglalkoztató) kerül kialakításra belső ajtó elhelyezésével. A meglévő tanulói beépített szekrények felújításra kerülnek, zárható kivitelű szekrényajtók elhelyezésével.

Homlokzatszigetelés: a már kicserélt nyílászárók megtartása mellett főépület és a kazánházi rész teljes homlokzati felülete 16 cm kőzetgyapot hőszigeteléssel lesz burkolva. A járulékos munkák, azaz attikafedés cseréje, homlokzatra szerelt szerelvények, bádogos szerkezetek (lefolyó), ablakkönyöklők, állványozás, védő szerkezetek építése, stb. elvégzésével. A homlokzat felületképzése nemes vakolat.

Nyílászárócsere: A közlekedő folyosón a meglévő acél portálok teljes egészben cserélve lesznek műanyag fokozottan hőszigetelt portálokra, a bejáratok pedig alumínium szerkezetű, a meglévővel azonosan üvegezett ajtókra. A nyílászárók mérete nem változik.

A kazánház helyére könyvtár kerül, és ebből eredően a kazánházi acél nyílászárók és idomüveg felület is műanyag fokozottan hőszigetelt nyílászárókra lesznek cserélve. Fűtéskorszerűsítés: a meglévő elavult öntöttvas radiátorok és kazán cseréje történik, kondenzációs kazánokra. Az új kazán a kazánház előtti előtér falára az osztó – gyűjtő közvetlen közelébe kerül elhelyezésre, bútorszerkezettel eltakarva. Az irattár helyén mely átköltözik a stúdió helyére a szociális helyiség egybenyitása után egy dolgozói étkezőhely kerül kialakításra. A felszámolt stúdió helyiség a lépcső alatti térből lesz leválasztva szerelt jellegű üvegfalak beépítésével

A projekt megkezdésének dátuma: 2017. október 1.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. július 31.

A 2005. óta nyert pályázatok listája

TIOP-1.1.1-09/1-2010-0060 Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra Fejlesztése – Tanulói laptop program (letöltés)

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0222

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése (letöltés)

Sajtótájékoztató a záró rendezvényhez kapcsolódva

Bemutatások projektekről:

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support