Városi József Matematika Emlékverseny

Március 28-án 2 év után újra megrendezésre került Tompán a Városi József Matematika Emlékverseny. Ezzel emlékeznek meg a tompai általános iskola elhunyt matematika-fizika szakos tanárára, aki hirtelenül és sajnos tragikusan ment el. Az iskolánkból többen jelentkeztek a versenyre hatodik, hetedik és nyolcadik évfolyamból.

Az esemény egy kis várakozás után megnyitóval indult, majd kezdődött a verseny. Minden évfolyam egy külön terembe került. A feladatok megoldására egy óránk volt. Miután végeztünk, az eredményhirdetésig a fogadó iskola tízóraival megkínált bennünket és egy kis programmal is készült, egy filmet néztünk meg.
Miután kijavították a feladatokat, eredményhirdetésre és a díjak kiosztására került sor. Idegesen vártam, hogy az első évfolyamtól eljussunk a nyolcadikig. Közben született egy remek hatodikos és hetedikes eredmény. Hatodik osztályból Nyerges Áron 3. helyezést, a 7. osztályból pedig Makai Márkó 2. helyezést ért el. Amikor a nyolcadikosokhoz értek egy meglepő fordulat következett be, holtverseny alakult ki. Három 2. helyezett és három 1. helyezett került ki győztesen, ugyanannyi pontszámmal. Az egyik első helyezett én voltam, a másik osztálytársam Gyarmati Csaba.
Örültem, hogy jól sikerült a verseny és bevallom az ajándék is nagyon tetszett!
Ezután elkészültek a hagyományos fotók a nyertesekkel, majd haza indultunk.
Köszönjük tanárainknak a felkészítést, Hegedüsné Solymosi Ildikó és Karsai Zsuzsanna matematikatanároknak!

Magyar Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

back to top