Országos Honismereti Tanulmányi Verseny – 2021.

Megismételték kiváló eredményüket, ismét elsők lettek az országos versenyen. A 4.a osztályban ebben a tanévben is népszerű volt a kutatómunkára épülő honismereti verseny, hiszen ismét hatan vállalták a megmérettetést, közülük négyen már másodszorra.
A kutatómunka hét tantárgy és ismeretkör feladatait tartalmazta: magyar irodalom, történelem, földrajz, környezetismeret, néphagyomány, hungarikumok és feltalálók.
A tanulók a háromfordulós verseny során először egyénileg oldották meg a feladatokat, majd tudásukat egymással megosztva megbeszélték azokat minden alkalommal. A jó hangulatú tudásmegosztásra az iskolai könyves környezet – a könyvtár – kiváló helynek bizonyult, mert a megoldások fordulóról fordulóra hibátlanok lettek. Internethasználatra, könyvtári kutatómunkára vagy éppen a szülők bevonására, tudásmegosztásra volt szükség a jó megoldásokhoz.

Az országos 1. helyezett tanulók:
Csóti Csenge, Ferenczi Csanád, Kiss Olivér, Órás Nikolett, Szabadi Csongor és Török Kornél

Felkészülésüket segítette: Zsoldosné Papp Judit

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support