Európai Hulladékcsökkentési Hét – 2022.

Iskolánk idén hatodik alkalommal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz, melyet november 19-27. között rendeztek meg. A 2022-es év fókusza a „Textilek” voltak, viszont sok olyan témával is foglalkoztak a diákok, amelyek a hulladék keletkezésének csökkentésére, a termékek újrahasznosítására hívják fel a figyelmet.
A szervezés során törekedtünk arra, hogy a gyerekek ne csak a tanórákon találkozzanak a textilek témakörével, ezért igyekeztünk délutáni programokat is szervezni. Igyekeztünk a textilek témakörét körüljárni, minden évfolyamon az életkori sajátosságoknak megfelelő programokat választani. Célunk az volt, hogy az ismeretbővítés mellett a gyermekek sikerélményekhez jussanak, a játékok, tevékenységek, programok, foglalkozások által természetesen jól is érezzék magukat.
Külön öröm számunkra hogy a Balotaszállási Tagintézményünk is csatlakozott hozzánk és a gyermekek ott is aktívan részt vettek a kezdeményezésben.
A hét végén kiállítással zártuk az akciót. Célunk az volt, hogy megmutassuk, hogy a már kidobásra szánt anyagokból mennyi minden új és hasznos tárgy, eszköz készíthető. Így előtérbe helyeztük a pazarlás társadalmi és gazdasági hatásait, illetve a hulladék csökkentésének kulcsfontosságát.

A programról készült beszámoló ide kattintva letölthető.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support