Medve Matek 2021.

2021. szeptember 25.-én vette kezdetét az országosan megrendezett Medve Matek Go című matematikaverseny.

A verseny országosan ugyanebben az időpontban számos helyszínen zajlott. 5000 versenyző mérette meg magát országszerte összesen több mint 70 helyszínen szeptember 25-én, a Medve Szabadtéri Matekversenyen.

A Medve Matekversenyek “okostelefonnal vándorlós” verziója  a Medve Matek GO. Az ország több mint 130 közparkjában és iskolájában létesített virtuális pályákon mérették meg magukat a csapatok.

Iskolánkból három csapat versenyzett: a 6.a osztályból Patyi Patrik, Gáspár Hanna, Slezák Szonja (felkészítő tanáruk: Karsai Zsuzsanna), a 7.b osztályból Makai Márkó, Kovács Dávid és Szanda András (felkészítő tanáruk: Hegedüsné Solymosi Ildikó) a 8.a osztályból Magyar Anna, Taskovics Márk, Tóth Jázmin (felkészítő tanáruk: Karsai Zsuzsanna).

Az érdekesség az volt, hogy nem voltak kijelölt, „standok” a feladatokhoz, hanem nekünk kellett megtalálnunk a telefonunk segítségével a helyszínt. Sokszor próbára tette a türelmünket, amikor már hetedszerre is ugyan oda küldött minket, de nem adtuk fel, inkább jót nevettünk rajta. A többi csapatot bár nem láttuk sokszor a feladatok megoldása során, de biztosan ők is ügyesen megoldották a rejtvényeket. A feladványok érdekesek voltak, nem egyszer fordult elő, hogy amit nem értettünk azt a másik csapattársunk meg tudta oldani.

Minden csapat jó eredményt, ezüst minősítést szerzett. Szép napsütéses idő volt és így jó volt sétálni a központban.

Köszönet a felkészítő tanároknak, akik segítettek! Nekem tetszett, érdekes volt, sokat nevettünk a csapattal, velük szívesen megcsinálnám még egyszer!

 Toth Jázmin és Magyar Anna, 8.a osztályos tanulók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

back to top