Medve Matek 2021.

2021. szeptember 25.-én vette kezdetét az országosan megrendezett Medve Matek Go című matematikaverseny.

A verseny országosan ugyanebben az időpontban számos helyszínen zajlott. 5000 versenyző mérette meg magát országszerte összesen több mint 70 helyszínen szeptember 25-én, a Medve Szabadtéri Matekversenyen.

A Medve Matekversenyek “okostelefonnal vándorlós” verziója  a Medve Matek GO. Az ország több mint 130 közparkjában és iskolájában létesített virtuális pályákon mérették meg magukat a csapatok.

Iskolánkból három csapat versenyzett: a 6.a osztályból Patyi Patrik, Gáspár Hanna, Slezák Szonja (felkészítő tanáruk: Karsai Zsuzsanna), a 7.b osztályból Makai Márkó, Kovács Dávid és Szanda András (felkészítő tanáruk: Hegedüsné Solymosi Ildikó) a 8.a osztályból Magyar Anna, Taskovics Márk, Tóth Jázmin (felkészítő tanáruk: Karsai Zsuzsanna).

Az érdekesség az volt, hogy nem voltak kijelölt, „standok” a feladatokhoz, hanem nekünk kellett megtalálnunk a telefonunk segítségével a helyszínt. Sokszor próbára tette a türelmünket, amikor már hetedszerre is ugyan oda küldött minket, de nem adtuk fel, inkább jót nevettünk rajta. A többi csapatot bár nem láttuk sokszor a feladatok megoldása során, de biztosan ők is ügyesen megoldották a rejtvényeket. A feladványok érdekesek voltak, nem egyszer fordult elő, hogy amit nem értettünk azt a másik csapattársunk meg tudta oldani.

Minden csapat jó eredményt, ezüst minősítést szerzett. Szép napsütéses idő volt és így jó volt sétálni a központban.

Köszönet a felkészítő tanároknak, akik segítettek! Nekem tetszett, érdekes volt, sokat nevettünk a csapattal, velük szívesen megcsinálnám még egyszer!

 Toth Jázmin és Magyar Anna, 8.a osztályos tanulók

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support