Cikk archívum – 2020. október

Fenntarthatósági Témahét
2020. október 14., szerda

Fenntarthatósági Témahét

Az idei tanévben 2020. október 5-9. között szerveztük meg a Fenntarthatósági Témahetet. Számunkra szép hagyomány ez, hiszen már többször csatlakoztunk ehhez a programsorozathoz. A témahéten a második, ötödik és hatodik évfolyamos tanulók vettek részt.

A 2. évfolyamos kis diákok PET palackok kupakjait használva alkottak logikai táblajátékokat, memória játékot, ezek mellett képek is készültek állatok és akváriumi halak formájában. A többi kézműves tevékenységekhez tojástartókat és wc papír gurigákat használtak fel a tanulók, amikből védett fajokat, illetve arcképet, róka úrfit és róka kisasszonyt formáztak meg. Csoportmunkában a tapasztalataikat, ismereteiket összegyűjtve készítettek a szelektív hulladékgyűjtésről színes és érdekes plakátokat a gyerekek. A képek és színezők mellett felkerült még egy, a témához kapcsolódó vers is. A diákok az iskola környékén és az iskolában is szedtek szemetet, ahol egy zsáknyi szemét gyűlt össze.

Az 5. évfolyamos tanulók rajzokat készítettek a szelektív hulladékgyűjtésről, ezek mellett egy érdekes totót töltöttek ki a víz védelméről, a víz körültekintő felhasználásáról. Egy nagyon izgalmas projekt keretében működtethető vízimalom modellt is alkottak technika órán a diákok. A modell kipróbálása során többféle kísérletet is tettek.

A témahéthez kapcsolódóan a 6. osztályos fiúk szendvicseket készítettek egészséges alapanyagokból, a lányok egészséges recepteket kerestek és írtak össze. Természetesen minden osztálytársukat megkínálták a fiúk az egészséges szendvicsekből. Ezek mellett a magyar nemzeti parkokról tudhattak meg többet egy totó kitöltésével. Ismereteik bővültek a természeti kincseinkkel, a kulturális örökségeinkkel.

A hét rendkívül élménydúsan telt. A gyerekek sok élménnyel, érzelemmel, önismerettel, tapasztalattal, ismerettel gazdagodtak. Összességében egy nagyon jó heten vagyunk túl, a tanulók érdeklődve, figyelemmel voltak jelen mindvégig a programokon, a foglalkozásokon. A hét végén kiállítást is rendeztünk az elkészített alkotásokból, ami megtekinthető iskolánk folyosóján.

Pasztendorf Gabriella, ÖKO folyamatgazda

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support