Cikk archívum – 2020. október

Fenntarthatósági Témahét
2020. október 14., szerda

Fenntarthatósági Témahét

Az idei tanévben 2020. október 5-9. között szerveztük meg a Fenntarthatósági Témahetet. Számunkra szép hagyomány ez, hiszen már többször csatlakoztunk ehhez a programsorozathoz. A témahéten a második, ötödik és hatodik évfolyamos tanulók vettek részt.

A 2. évfolyamos kis diákok PET palackok kupakjait használva alkottak logikai táblajátékokat, memória játékot, ezek mellett képek is készültek állatok és akváriumi halak formájában. A többi kézműves tevékenységekhez tojástartókat és wc papír gurigákat használtak fel a tanulók, amikből védett fajokat, illetve arcképet, róka úrfit és róka kisasszonyt formáztak meg. Csoportmunkában a tapasztalataikat, ismereteiket összegyűjtve készítettek a szelektív hulladékgyűjtésről színes és érdekes plakátokat a gyerekek. A képek és színezők mellett felkerült még egy, a témához kapcsolódó vers is. A diákok az iskola környékén és az iskolában is szedtek szemetet, ahol egy zsáknyi szemét gyűlt össze.

Az 5. évfolyamos tanulók rajzokat készítettek a szelektív hulladékgyűjtésről, ezek mellett egy érdekes totót töltöttek ki a víz védelméről, a víz körültekintő felhasználásáról. Egy nagyon izgalmas projekt keretében működtethető vízimalom modellt is alkottak technika órán a diákok. A modell kipróbálása során többféle kísérletet is tettek.

A témahéthez kapcsolódóan a 6. osztályos fiúk szendvicseket készítettek egészséges alapanyagokból, a lányok egészséges recepteket kerestek és írtak össze. Természetesen minden osztálytársukat megkínálták a fiúk az egészséges szendvicsekből. Ezek mellett a magyar nemzeti parkokról tudhattak meg többet egy totó kitöltésével. Ismereteik bővültek a természeti kincseinkkel, a kulturális örökségeinkkel.

A hét rendkívül élménydúsan telt. A gyerekek sok élménnyel, érzelemmel, önismerettel, tapasztalattal, ismerettel gazdagodtak. Összességében egy nagyon jó heten vagyunk túl, a tanulók érdeklődve, figyelemmel voltak jelen mindvégig a programokon, a foglalkozásokon. A hét végén kiállítást is rendeztünk az elkészített alkotásokból, ami megtekinthető iskolánk folyosóján.

Pasztendorf Gabriella, ÖKO folyamatgazda

back to top