Cikk archívum – 2019. október

Szurkoljunk együtt!
2019. október 24., csütörtök

Iskolánk tanulói a hétvégén Balatonfüreden versenyeznek a Fitboy Európa Bajnokságon. Az időterv szerint 16:00 és 17:00 óra között mutatják be gyakorlatukat.
Az események élőben is közvetítésre kerülnek.

Akiért izgulhatunk:
Macska Dominik 6.a, Mádai Gellért 6.b, Ádám Levente 7.c

Mobilvisszagyűjtő akció
2019. október 24., csütörtök

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola a KÖVET Egyesület kampányához csatlakozva és a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, megkezdte mobilvisszagyűjtő akcióját.

A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.

· A kampány november 22-ig tart.
· A visszagyűjtő dobozban kizárólag adatmentes és használaton kívüli mobiltelefont, GPS-t, táblagépet lehet elhelyezni. Kérjük, ne dobjatok bele egyéb elektronikai berendezéseket!
· A zárt dobozokban összegyűlt adatmentes, használt telefonokat az Inter-Metal Recycling Kft. fogja újrahasznosításra átvenni, ahol egy zárt láncolaton keresztül kerül feldolgozásra, vagyis nem fogja tudni senki eltulajdonítani sem a készülékeket, sem az abban lévő adatokat.

Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő régi, nem használt telefonját és dobja be a Portán kihelyezett dobozunkba!

Köszönjük mindenki részvételét!

Tairyoku bajnokság
2019. október 22., kedd

Október 19-én az első Tairyoku bajnokságon iskolánk karatékái kiemelkedően szerepeltek.

Mamlecz Milán küzdelem 1. hely
Király Zsófi küzdelem 1. hely
Figura Dorka formagyakorlat 2. hely, küzdelem 2. hely

KRÉTA e-napló
2019. október 21., hétfő

Az iskolai e-napló az alábbi címen érhető el:
https://klik027804001.e-kreta.hu
További hasznos linkek, ismertetők:
KRÉTA tudásbázis
e-Ügyintézés
Szülői hozzáférés igénylése (hozzájáruló nyilatkozat kitöltésével)
Csökkentett gondviselői jogosultság igénylése a KRÉTA rendszerben

A mi hőseink!
2019. október 16., szerda

Az Újraélesztés világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt Hősképző programjának részeként a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Szakgimnáziumában rendezték meg az Újraélesztési maratont.
A mi hőseink: Lakos Larisza, Várkonyi Csaba, Nagy Szabolcs, Böröcz Bence, Ferenczi Bálint és Kovács Anna.

Paczolay Gyula nevét vette fel iskolánk tornacsarnoka
2019. október 9., szerda

Ökoiskola címünk megújítása
2019. október 8., kedd

Iskolánk második alkalommal is elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Ökoiskola címet, amit először 2016. január 1-jén kaptunk meg. A cím további használatára 2022. augusztus 31-ig jogosult intézményünk.
Az Ökoiskola cím viselésével kiállunk amellett, hogy természetessé tegyük diákjaink számára az egészséges és környezettudatos életmódot mind az iskolai, mind a hétköznapi életben. A fenntarthatóság, a fenntartható fejlődés kialakítása kis lépésekkel kezdődik, célunk, hogy tanulóink aktívan közreműködjenek a felismert problémák megoldásában, megszerzett tudásukat közvetítsék családjuk és tágabb környezetük felé is.
A címátadó ünnepségre 2019. október 18-án Budapesten kerül sor.

„Zene szárnyán”
2019. október 6., vasárnap

A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola a „Zene szárnyán” című rajzpályázatán tanulóink a következő eredményeket érték el:

I. helyezés: Szalma Ivett 5.a
I. helyezés: Csizmadia Kitti 8.a
II. helyezés: Ocskó Zita 5.b
III. helyezés: Kránicz Anna 3.a

30. Per-Ka Farm Íjász Kupa
2019. október 1., kedd

2019. Szeptember 29-én Kiskunhalason rendezték meg a tréfás örömíjász versenyt.

A verseny elérte a célját, hiszen mindenki jól szórakozott.
Témája a “Szuperhősök…szuper izék…vagy csak izék!”

18 darab, a verseny témájához kapcsolódó, saját kézzel készített, egyedi polifoam célra kellet lőni.Célonként 3 vesszőt lehetett használni.
Ezen a megmérettetésen iskolánk tanulói közül részt vett Kovács- Borbély Emese (6.b), Solti Hanna (6.b), Solti Tünde (4.b) és Fodor Alex Vajk (4.b). Közülük Solti Hanna a versenyt sikeresen zárta, hiszen abban a kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott 334 ponttal.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support