Cikk archívum – 2019. november

BEIRATKOZÁS
2019. november 26., kedd

Készülünk a következő tanévre. Kérem a szülőket, hogy a megváltozott jogszabályok miatt tájékozódjanak alaposan, mert a beiratkozó tanulók száma várhatóan jelentősen nőni fog!

A fazekasiskola.hu weblapunkon a dokumentumok között megtalálják az Oktatási Hivatal tájékoztatóját „Tájékoztató a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatos jogszabályi változásokról” címmel. Ebben részletesen megismerhetik az új tankötelezettségi
szabályokat és az eljárásrendet.
Kérem, hogy kövessék figyelemmel továbbiakban is a beiratkozással kapcsolatos információinkat!

Köszönettel: Kárász Péter

Járási angol szavalóverseny
2019. november 25., hétfő

November 21-én a Felsővárosi Általános Iskola adott otthont a járási idegen nyelvi szavalóversenynek.

Iskolánkat 2 tanuló képviselte:
Fehérvári Dorina 5. a (felkészítője: Királyné Bálint Karolina) és István Roland 6.b (felkészítője: Csányi Andrea)

Mindketten ügyesen szerepeltek és a zsűri döntése alapján Dorina a versenyt megnyerte, így ő fogja képviselni iskolánkat a tankerületi fordulón december 3-án.

Európai Hulladékcsökkentési Hét
2019. november 18., hétfő

Iskolánk már harmadik alkalommal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amit idén november 16-24 között rendeznek meg kontinens-szerte. Az idei fő téma a környezettudatos szemléletformálás. Ebben a tanévben indítottuk el Öko-faliújságunkat, aminek november hónapban kiemelt témája a hulladékcsökkentés. Olyan, a mindennapokban fontos információkat szeretnénk kiemelni, mint a szórólapok elkerülése, a tudatos vásárlás, a műanyag zacskók mellőzése. Szeretnénk összegyűjteni az osztályok közreműködésével olyan jó tanácsokat, hasznos tippeket, apró lépéseket, amelyekkel megelőzhető a hulladékok keletkezése, mert “a meg nem termelt hulladék a legjobb hulladék!”

Fogjunk össze és csökkentsük közösen a hulladék mennyiségét!

“Madárvonulás gyerekszemmel”
2019. november 16., szombat

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság “Madárvonulás gyerekszemmel” rajzpályázatán az alsós és felsős kategóriában is első helyezést értek el iskolánk tanulói.

I. helyezés: Jeszenszky Dóra 2.a

I. helyezés: Csizmadia Kitti 8.a

Ingenium Kupa
2019. november 13., szerda

Veretlenül, valamennyi mérkőzésünket megnyerve elsők lettünk a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium által rendezett hagyományos Ingenium Kupa kispályás labdarúgó tornán. A kupán már többször voltunk érmesek, de nyerni még eddig nem sikerült. A torna gólkirálya Gáspár Adrián lett nyolc találattal.

Továbbra is Ökoiskola a Fazekas
2019. november 8., péntek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium jóvoltából 2019. október 18-án átvehette Iskolánk az Ökoiskola Cím megszerzését igazoló oklevet Budapesten a Balassi Intézetben. Maruzsa Zoltán az EMMI köznevelésért felelős államtitkára elmondta, hogy – „Mindannyian felelősek vagyunk környezetünkért! A klímavédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóságra nevelés egyre fontosabb szerepet tölt be az egész világban, és jó azt látni, hogy a magyar iskolarendszer másfél évtizede elkötelezetten egy komoly hálózatot üzemeltet ebben a témakörben, mely nem más, mint az Ökoiskola Hálózat!” – majd átadta intézményünk képviselőjének a címmegújító oklevelet.

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola 2022. augusztus 31-ig jogosult az Ökoiskola cím további használatára. Pedagógusaink feladata továbbra is, hogy az iskola falain belül és kívül is képviseljék a környezettudatosság értékeit.

Szent Korona témanap
2019. november 4., hétfő

Élményalapú tanulás interaktív módon, a legmodernebb oktatási eszközöket is használva. Az Oktatási Hivatal a Pedagógiai Oktatási Központok bázisiskoláiban hirdette meg a Szent Koronával kapcsolatos témanapot. A Fazekas hetedik és nyolcadikos diákjai öt-öt tanóra keretében szerezhettek új ismereteket a Szent Koronáról játékos módon.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support