Cikk archívum – 2019. március

Helyesírási verseny
2019. március 29., péntek

Március 20-án tartottuk meg az iskolai helyesírási versenyt, amelyen a 2., 3. és 4. évfolyamból összesen 42 tanuló vett részt.

A következő eredmények születtek:

2. évfolyam:
1. Órás Nikolett 2.a
2. Minda Ádám 2.a
3. Szécsi Petra 2.a
Felkészítőjük: Pasztendorf Gabriella

3. évfolyam:
1. Török Réka 3. a
2. Rácz Csaba 3. a
3. Kránicz Luca 3.a
Felkészítőjük: Mester Tiborné

4. évfolyam:
1. Rajmond Kinga 4.a Felkészítője: Zsoldosné Papp Judit
2. Mamlecz Zoé 4.b Felkészítője: Jeszenszky Péterné
3. Daróczi Réka 4.a Felkészítője: Zsoldosné Papp Judit

Gratulálunk!

Kiskunhalas Város Közneveléséért Díj
2019. március 28., csütörtök

A Kiskunhalas Város Közneveléséért Díjat 2019-ben is hárman vehetik át.

Az egyik díjazott iskolánk igazgatónője, Nagy Czirok Lászlóné.
Az ünnepélyes díjátadásra a Városi-Járási Pedagógusnapon kerül sor.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

Kiváló Tehetségpont elismerés
2019. március 25., hétfő

Témahét
2019. március 16., szombat

Iskolánkban minden tanévben témahetet szervezünk az 5. és 6. évfolyam számára. Idén az országos kezdeményezéshez csatlakozva Fenntarthatósági Témahetet szervezünk március 19-25 között, melynek keretében a diákoknak színes tanórai és délutáni programokat szervezünk a SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSHEZ ÉS FELHASZNÁLÁSHOZ kapcsolódóan. Tegyünk együtt a tisztább környezetért!

„Álomút” országos gyermekrajz pályázat
2019. március 16., szombat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Álomút” országos gyermekrajz pályázatára érkezett négyezer pályaműből a zsűri 234 rajzot díjazott.
Iskolánkból Lengyel Vivien 6. c. osztályos tanuló „Az erdő közepén” című alkotásával 5000 Ft értékű könyvvásárlási utalvány nyert.

ICA Nemzetközi térképrajz verseny
2019. március 13., szerda

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association, ICA) 1993 óta kétévente megszervezi ezt a versenyt. A magyar zsűri legalább egy, maximum hat térképet választ ki, amelyek képviselhetik hazánkat. Az országos szinten győztesnek nyilvánított térképeket elküldik a Nemzetközi Térképészeti Társulásnak és 2019. július 15. és 20. között, az ICA 29. Nemzetközi Konferencia keretében, kiállítják Tokióban (Japán). 2017-ben a Magyarországot képviselő pályamunkák közül kettő is Iskolánkban készült!

Lovastornászok versenyeztek
2019. március 4., hétfő

Októberben alapított a Kiskunhalasi Lovasbandérium egy új sportszakosztályt, amelyben a halasi fiatalok sportolni,versenyezni tudnak. A lovastornászok csapata 5 hónapnyi felkészülés után vasárnap országos versenyen vett részt, amelyen amatőr kategóriában, 2 korcsoportban indultak. 2 éremmel és sok remek helyezéssel tértek haza első versenyükről. Iskolánkat Török Réka képviselte, aki az egyéni AME kategóriában 12. helyezést ért el.
Nagyon büszkék vagyunk rájuk, a sportolók pedig új lendületet kaptak és töretlenül folytatják az edzést,tanulást ebben a szép sportágban!

Ha felkeltettük valaki érdeklődését a sportág iránt,akkor szeretettel várjuk az új jelentkezőket akár leendő versenyzőként, akár bemutatókon, vagy fellépéseken résztvevőként.

Elektronikus ügyintézés
2019. március 1., péntek

Kedves Szülők!

Az elektronikus ügyintézés lehetőséget nyújt Önöknek arra, hogy gyorsan és egyszerűen benyújthassák kérelmüket gyermekük magántanulóvá nyilvánítása, hiányzásának igazolása, osztály vagy tanórai csoport változtatása, bizonyítványmásolat igénylése, vagy személyes adatok változása miatt. Hogy ezt hogyan tehetik meg, ahhoz segítséget találnak a https://eugyintezes.e-kreta.hu/info linken. Természetesen továbbra is rendelkezésükre állunk a személyes egyeztetések során, mind az osztályfőnökök, mind az intézményvezetés tagjai, hiszen gyermekük érdekében semmi sem pótolhatja a pedagógus szakember és a felelős szülő folyamatos kapcsolattartását és megbeszélését.

Iskolavezetés

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support