Cikk archívum – 2019. december

Büszkeségeink
2019. december 21., szombat

Karácsonyi ünnepségünkön gyertyát gyújthatott 10 tanulónk, akikre valamiért büszkék vagyunk.


Név szerint:
Kis Huba, Lakatos Abigél, Mester Benett, Tislér Zsófia, Csoma Letícia, Slezák Szonja, Gál Tamás, Macska Dominik, Fekete Blanka és Adorján Imre Alex.
Gratulálunk nekik és kellemes ünnepeket kívánunk!

TEKODOLÓ
2019. december 20., péntek

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium általános iskolák 8. osztályos tanulói számára rendezett TEKÓ-DOLÓ informatika versenyén a résztvevő diákok logikai készségüket, ügyességüket, kreativitásukat mérték össze. Kovács Anna 8.b osztályos tanulónk az előkelő 2. helyezést érdemelte ki a mezőnyben.

Gratulálunk!

Az általános iskolai oktatás megkezdésének kitolása
2019. december 16., hétfő

Kedves Szülők!

Többen érdeklődtek a most beiratkozni szándékozók közül, így nekik szeretnénk tájékoztatást adni az alábbiakról:
Az általános iskolai oktatás megkezdését jövőre már csak engedéllyel lehet kitolni, ha a gyerek eléri a hatéves kort.

Oktatási Hivatal online felületén kell majd kezdeményezni a felmentést. A kérelmeket 2020. január 15-ig lehet majd beadni. (2019. 12. 16-i állapot szerint. Várhatóan hosszabbítják a határidőt.) Az OH a kérelem elbírálásakor természetesen figyelembe veszi a kérelmező szülő indoklását, és a szülő által fontosnak tartott és benyújtott dokumentumokat, így például a szakorvosi igazolásokat, az óvodapedagógus, a gyógypedagógus, a fejlesztőpedagógus, a gyermekorvos írásos véleményét is.

Az idei tanévben iskolai előkészítő foglalkozásokat nem tartunk a Fazekas iskolában. Március 2-án, hétfőn szervezünk nyílt napot a beiratkozni szándékozóknak. Itt részletes tájékoztatókat és bemutató órákat fogunk tartani az érdeklődők számára. Megismerkedhetnek majd az iskolai élettel, az első osztályosok számára nyújtott iskolai programokkal. A következő tanévben továbbra is indítunk emelt szintű testnevelés csoportot.

Köszönettel: Iskolavezetés

Alsó tagozatos környezetismeret verseny járási fordulóján
2019. december 9., hétfő

A Tompai Szabó Dénes Általános Iskolában került megrendezésre a környezetismeret verseny járási fordulója december 5-én, ahol csapatunk első helyezést ért el.

A verseny témája az emberi test, az emberi élet szakaszai, az egészséges életmód, betegségek és megelőzésük, valamint az egészséges táplálkozás voltak.Előzetes feladatként plakátot is kellett készíteni arról, hogy mit jelent a versenyzőknek az egészséges táplálkozás, amelyről szóban is be kellett számolniuk.

A csapat tagjai:
Nagy Laura 4.b.
Nagy Bence 4.b. /Felkészítőjük: Györgyi Attiláné/
Ferenczi Csanád 3.a. /Felkészítője: Timár Erzsébet/

Gratulálunk az elért eredményhez!

Tankerületi angol szavalóverseny
2019. december 4., szerda

December 3-án a Felsővárosi Általános Iskola adott otthont a tankerületi idegen nyelvi szavalóversenynek, ahol Fehérvári Dorina (5. a) 2. helyen végzett.

Gratulálunk!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support