Cikk archívum – 2019. április

Kiskunhalasi járási verseny – angol nyelv
2019. április 30., kedd

Idén iskolánk szervezte az 5-6. évfolyamokon az angol járási versenyt.
Eredmények:
5. évfolyam:
1.hely: Kiss Lilla, Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola
2.hely: Faragó Márton, Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola
3.hely: Palásti Viktor, Tompai Szabó Dénes Általános Iskola

6. évfolyam:
1.hely: Szabó Hédi, Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola
2.hely: Cziczelszki Eliza, Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola
3.hely: Vincze Ádám, Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézménye

A versenyzőknek és felkészítőiknek gratulálunk!

Fazekas bronz 2.0
2019. április 29., hétfő

Ilyen még nem volt! A Fazekas Mihály Általános Iskola tornászai idén négy (!) csapattal harcolták ki a diákolimpia országos döntőjében való részvétel lehetőségét. Két héttel ezelőtt a fővárosban „B” kategóriában egy bronzérem és egy hatodik helyezés volt a „termés”, most szombaton pedig szinte hajszálra, megismétlődött ez a teljesítmény az „A” kategóriában.
Szombaton reggeltől estig a budapesti Tornacsarnok volt a helyszíne a torna diákolimpia országos döntőinek. Különböző korcsoportokban és kategóriákban több mint hetven csapat tornázott a helyezésekért. Rajtként, Kajdocsi Noel versenyzett egyéniben, az I. korcsoportban és magabiztosan teljesítve végül a középmezőnyben zárt. Ezt követte a II. korcsoportos csapat finálé, ahol, ha mindenki a maximumot préseli ki magából, akár dobogó helyezés is elérhetőnek látszott a halasi csapat számára.
Nos, ez sikerült, hiszen a Máté Koppány, Tislér Bence, Bozóki Dániel, Juhász Ádám, Macska Dominik, Tislér Ádám összetételű csapat bronzérmet érdemelt az ország legjobbjai között. A nap zárásaként következtek a III.-IV. korcsoportos csapatok. Itt két meghatározó, sérülés miatt hiányzó tornász hiányában az első hatba kerülés lehetett a reális cél a halasiak számára és ezt végül sikerült is elérni. A Vincze Ákos, Vidra Dániel, Karai Kristóf, Ádám Levente, Vincze László, Tóth Péter alkotta gárda, néhány ponttal elmaradva a dobogótól az ötödik helyen zárt.

Soha rosszabb diákolimpiai szereplést!

Bókay Árpád Országos Biológiaverseny
2019. április 29., hétfő

Eredményesen szerepeltek iskolánk tanulói Budapesten, az országos biológiaverseny döntőjében.

Eredmények:
5-6. évfolyam:
4. helyezés: Toth Jázmin Lili 5. a

7-8. évfolyam:
8. helyezés: Adorján Imre Alex 7. a

Felkészítő: Vargáné Mészáros Ildikó

Nemzetközi döntős rajz
2019. április 24., szerda

Az ICA Térképrajz-pályázaton összesen 22 település 29 intézményéből 114 db munka érkezett az idei versenyre. 2019. április 10-én a zsűri bírálta a beérkezett munkákat és hat térképrajzot választott, hogy képviseljék Magyarországot a nemzetközi döntőben.
A 6 alkotás között szerepelt Király Zsófi 6.c osztályos tanuló Szemben a Föld című pályaműve is.

Köszönjük Jakabfi Márta és Kovács Kitti tanárnők felkészítő munkáját.
Sok sikert a nemzetközi döntőben!

Zsanai lovas siker
2019. április 24., szerda

Az április 19-én megrendezett Póni Klub versenyen előkezdő gyerek kategóriában Gáspár Zoltán 4. osztályos tanuló III. helyezést ért el Turmixszal. A verseny másik résztvevője, Ocskó Zita is szépen szerepelt.

Fekvenyomás Diákolimpia
2019. április 16., kedd

Solti Árpád 8. osztályos tanulónk az Encsen megrendeztett XIX. Fekvenyomás Diákolimpia országos döntőjén 1. helyezést ért el.

Alsós matematika verseny
2019. április 8., hétfő

2019. március 13-án kertült megrendezésre a Fazekas Mihály Általános Iskola matematika versenye.
Iskolánk tanítványai szorgalmasan és nagy izgalommal készültek erre a tudáspróbára. Idén is szép számmal vettek részt ezen a megmérettetésen, ugyanis az 1-4. évfolyamról összesen 68 diákunk indult a versenyen. Mindegyik évfolyamon furmányos és gondolkodtató feladatokkal találkoztak a tanulók, melyek megoldására egy tanóra állt rendelkezésükre.
A résztvevőket Kárász Péter, igazgatóhelyettes úr könyvjelzővel, a helyezetteket pedig könyvvel jutalmazta. A végső felállásban évfolyamonként az első két helyezett jutott tovább a járási matematika versenyre.

Eredmények:
Első évfolyamon:
Mészáros Zétény 1. b
Maráczi Péter 1. b
Kránicz Levente 1. b

Második évfolyamon:
Órás Niki 2. a
Onodi-Orbán Noel 2. b
Ferenczi Csanád 2.a

Harmadik évfolyamon:
Nagy Bence 3. b
Nagy Laura 3. b
Fazlji Ajrula Ádám 3. b

Negyedik évfolyamon:
Makai Márkó 4. b
Kuklis Tamás 4. b
Szanda András 4. b

Területi szabadfogású magyar bajnokság
2019. április 8., hétfő

Csongrádon rendezték meg a területi szabadfogású birkózó versenyt. Szuromi Zsombor (5.b) második, Virágh Zétény (4.b) harmadik helyezést ért el.

Mind a ketten továbbjutottak az országos versenyre.

Jáger Tekla előadása a Csipkeházban
2019. április 5., péntek

Iskolánk az Oktatási Hivatal Szegedi POK bázisintézménye. Ebben a szerepünkben fogadtunk érdeklődőket a Tavaszi Pedagógiai Napok keretében. Kivételesen iskolánkon kívüli helyszínen, a Csipkeházban.
Ennek az az oka, hogy tehetséggondozó munkánk eredményességéről szóló beszámolónkat egy sikeres tehetséggondozottunkkal, Jáger Teklával szemléltettük. Tekla nyolcadikosként itt kezdte írni esszéjét a csipkékről és a szélmalmokról. Kutatásának eredményét autentikus helyszínen, a Csipkeházban tett közzé a 11 résztvevőnek és a helyi televíziónak bemutatva. Esszéjével pedig országos pályázaton különdíjas lett. Ugyanitt, a Természet Világa Diákpályázatán Mészáros Réka (aki már szintén a Bibó Gimnázium tanulója, de még tehetséggondozottunk) szintén díjazott lesz, de pontos helyezéséről majd az április 27.-i díjátadás után tudunk beszámolni.

Gratulálunk, a követőket mostani tanulóink közül várjuk!

Intézményvezetői pályázat
2019. április 2., kedd

Innen letölthető a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola intézményvezetői pályázati felhívására Kárász Péter által egyedüli pályázóként beadott intézményvezetői pályázat.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support