Cikk archívum – 2018. november

Európai Hulladékcsökkentési Hét
2018. november 30., péntek

Iskolánk idén is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz, melyet november 17-25. között rendeztek meg. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a veszélyes vegyi anyagok elkerülésére, ami a háztartásokban keletkezik. “Ártalmak nélkül” címmel plakátokat készítettek az osztályok, az elkészült munkák az alsós folyosón kiállításra kerültek. Többek között a gyógyszerek mellőzése, a tisztítószerek káros hatásai és alternatív lehetőségek szerepeltek a legnépszerűbb témák között, de ötletet kaphatnak a látogatók a használt olaj újrahasznosítására vagy az elromlott elektromos eszközök újragondolására is. Reméljük, hogy akciónkkal sikeresen hívtuk fel a figyelmet a mindennapokban keletkező veszélyes hulladékok megelőzésére!

2018. évi Európai Mézes Reggeli Program
2018. november 23., péntek

Az Agrárminisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) a 2018. évi Európai Mézes Reggeli Program nyitóeseményét 2018. november 16-án, 9:00 órától rendezte meg.
Iskolánk méhész szakemberek segítségével csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, felkeltve a fiatalok figyelmét a mézfogyasztás fontosságára, annak az egészséges táplálkozásban betöltött szerepére.

Járási alsós szavalóverseny
2018. november 22., csütörtök

Kuklis Tamás 4.b osztályos tanuló harmadik helyezést ért el a Kisszálláson megrendezett Járási alsós szavalóversenyen, így továbbjutott az izsáki tankerületi versenyre.

Birkózó siker
2018. november 21., szerda

Szuromi Zsombor 5.b osztályos tanuló a november 17-én Hajdúszoboszlón megrendezett országos birkózó diákolimpián 35 kilós súlycsoportban a 20 induló közül a hetedik helyen végzett. Virágh Zétény 4.b osztályos tanuló pedig a 29 kilós súlycsoportban 3. lett.

Gratulálunk!

Ellenőrző könyv elektronikusan
2018. november 20., kedd

Eddig az szerepelt a Fazekas iskola házirendjében, hogy figyelmeztetést kap, aki nem hozza magával az ellenőrző könyvét.
Most ez megváltozott: Nem is lesz ellenőrzőjük a tanulóknak, mert a jegyeiket is, hiányzásaikat is, sőt, a szöveges bejegyzéseket is a KRÉTA rendszer digitális naplójába írjuk. Ott azonnal és bármikor megtekinthető szülő, tanuló egyaránt. Ki is nyomtathatja, ha olyan formában is szeretné látni.
Akinek mégis szüksége van arra, hogy papír alapon megkapja, az írásban kérheti ezt az osztályfőnöktől, de havonta legfeljebb egyszer.

Iskolavezetés

Országos bajnok a tornászcsapatunk!
2018. november 19., hétfő

Fantasztikus teljesítményt nyújtva megnyerte az országos bajnokságot a Fazekas DSE serdülő korosztályú tornacsapata. A srácok már tavasszal az élre álltak a kétfordulós nemzeti bajnokságon és most ősszel sikerült megőrizniük ezt a nagyon előkelő helyezést. A siker értékét növeli, hogy ebben a korosztályban két csapatot is tudtunk indítani. A „B” csapat is remekül helytállt, a középmezőnyben végzett.

A bajnokcsapat tagjai: Tóth Péter, Macska Dominik, Rádi Ádám, Ádám Levente.
Egyéni összetettben Rádi Ádám 3., míg Macska Dominik a 6. legjobb lett.

A „B” csapat tagjai: Máté Koppány, Tislér Ádám, Jósa Milán, Karai Kristóf, Vidra Dániel.

Egy korosztállyal „feljebb”, a kadet országos csapatbajnokságon a Vincze László, Vincze Ákos alkotta duó éppen hogy csak lemaradva a dobogóról, a 4. helyezést szerezte meg.
Egyéni összetettben Vincze László az ország 8. legjobbja lett.

Meseország kapujában
2018. november 19., hétfő

„A gyermekkornak két tündérvilága van: cselekvés síkján a játék, és szellemi síkon a mese.”

(Kádár Annamária)

November 14-én 14 mesemondó adta elő a választott meséjét a felső tagozatosok közül. A bemutatott népmesék humorosak, elgondolkodtatóak, szórakoztatóak, ritkábban kissé szomorúak voltak. A mese azonban rendelkezik azzal a jellemzővel, hogy szerencsés kimenetelű, a jó pedig a próbatételek után elnyeri méltó jutalmát.
Háromtagú zsűri: Csorba Zsuzsanna, Feketéné Pősz Anett és Timár Erzsébet tanár nénik nagy szeretettel, odafigyeléssel hallgatták az előadásokat. Az értékeléskor Netti néni adott tanácsokat a jövőre nézve, s mondta el, hogy miként lehetne még közelebb hozni a történeteket a hallgatósághoz.

Eredmények:
I. Sztanik Kira 7.a- felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária
II. Kalocsai Martin 5.b- felkészítő tanára Granyák Pál
III. Sallai Viktória 5.b- felkészítő tanára Granyák Pál

Különdíjban részesültek:
Antóni Réka 6.a – felkészítője Granyák Linda
Szin András Richárd 5.a- felkészítője Maglódiné Gärtner Mária

A jó hangulatú délutánt az anyanyelvi játékok színesítették.
Gratulálunk a szép eredményekhez. Kirának pedig szorítunk, mivel ő képviseli iskolánkat a területi fordulóban.

Dunapataj – megyei tornaverseny
2018. november 5., hétfő

Serdülő II.o.
1. Fazekas „A” csapata (Tóth Péter, Macska Dominik, Rádi Ádám)
2. Fazekas „B” csapata (Vidra Dániel, Máté Koppány, Tislér Ádám)
Egyéni: 1. Rádi Ádám 2. Macska Dominik

Kadett II.o.
1. Fazekas (Vincze László, Vincze Ákos)
Egyéni: 1. Vincze László 3. Vincze Ákos

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support