Cikk archívum – 2018. március

Helyesírási verseny az alsó tagozaton
2018. március 28., szerda

Március 21-én a 2., 3. és 4.osztályos tanulók legjobb helyesírói mérték össze a tudásukat. Összesen 51 tanuló töltötte ki a feladatlapokat. A következő eredmények születtek:

2. évfolyam:
1. Török Réka 2.a és Rácz Csaba 2.a
2. Kránicz Luca 2.a
3. Danka Gábor 2.a

3. évfolyam:
1. Farkas Adrienn 3.b
2. Rajmond Kinga 3.a
3. Daróczi Réka 3.a és Szalma Ivett 3.a

4. évfolyam:
1. Ecsedi Dorka 4.b
2. Magyar Anna 4.a
3. Solti Hanna 4.b

Gratulálunk a helyezetteknek és a felkészítőiknek: Mester Tiborné Ági néninek, Zsoldosné Papp Judit néninek, Jeszenszky Péterné Marika néninek, Acsai Anita néninek és Serfőző Anikó néninek!

Fit Kid
2018. március 27., kedd

2018. március 24-én került megrendezésre Cegléden az országos Fit Kid bajnokság, melyen Dance “A” kategóriában Fekete Blanka 5. c osztályos tanulónk a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Gratulálunk!

Ezüstös Fazekas
2018. március 12., hétfő

Ritkán tapasztalható teljesítménnyel, három különböző korcsoportban, három csapattal is képviselhette városunkat a torna diákolimpia országos döntőjében a Fazekas Mihály Általános Iskola. A hétvégén a fővárosi Tornacsarnokban rendezett több napos döntőben elsőként az I. korcsoportos csapatok tornáztak. A 12 csapatot felvonultató fináléban a halasi gárda, Tislér Bence, Kollár Máté, Juhász Ádám, Bozóki Dániel, Kajdocsi Noel összetételben, messze erőn felül teljesítve, bravúros teljesítménnyel ezüstérmet nyert a szegedi gárda mögött.

Egyéni összetettben Bozóki Dániel az 5. helyen zárt. A II. korcsoportos csapat sem adta alább! A Macska Dominik, Vidra Dániel, Jósa Milán, Tóth Péter, Máté Koppány, Rádi Ádám, Tislér Ádám összetételű együttes ugyancsak az ország második legjobbja tudott lenni.

Egyéniben Rádi Ádám szintén ezüstérmet nyert. A nagyon tartalékos, sérülések és betegségek sújtotta a felső tagozatos csapat (Vincze László, Vincze Ákos, Ádám Levente, Karai Kristóf) jól küzdve, végül a 9. helyet szerezte meg az országos döntőben.

A „csodálatos szavak” versenye
2018. március 9., péntek

A vers ünnep a hétköznapokban, képzeletbeli utazás szavak szárnyán, vagy a csönd fedélzetén. Ennek kifejezésére, embertől függően, százféle lehetőség kínálkozik. Egy lehetőség volt erre, hogy az irodalom értékeit, kincseit felfedezve néhány vidám percet szerezzünk magunknak és legfőképp egymásnak a március 7-ei délután. Ebből az alkalomból egy közös utazásra invitáltuk tanulóinkat, amelyben különös egységbe olvadt zene, vers, hamuban sült pogácsa.
Igazgatónő is megtisztelt minket jelenlétével. Aki azt is megsúgta, hogy az ő kedvence Fazekas Panna előadása volt. A zsűri elnöke az idén is Csorba Zsuzsanna, a MI óvónénink volt, aki már évek óta segítségünkre van az ilyen fontos döntésekben. Körünkben köszönhettük Zsoldosné Papp Judit tanítónőt, aki iskolánk könyvtárosa is egyben, s ennek okán reméljük a jelenlévők személyes ismerősükként üdvözölték. Velünk töltötte ezt a délután Rontó Luca is, a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziumának magyar szakos tanára. Aki keresve sem tudott volna kellemesebb időtöltést találni magának. Utoljára, de természetesen nem utolsósorban, Maróti Bence 8. osztályos tanulónk, aki iskolánk diákjainak képviseletében foglalt helyet a zsűri asztalánál. Ő a diákok szemszögéből véleményezte az előadásokat.

Döntésük szerint:
I. Fésüs Adél Lea
II. Lengyel Vivien
III. Ritter Rafael
Két különdíjasunk pedig: Rádi Hanna, Jáger Tekla.
Felkészítő tanáruk: Maglódiné Gärtner Mária és Granyák Linda

Iskolánk épületének felújítása április közepén megkezdődik
2018. március 7., szerda

A nyilvánosság tájékoztatására s a tájékoztató tábla elhelyezésére március 22.-én kerül sor. Délelőtt Balotaszállási tagintézményünkben, 14 órakor Kiskunhalason. Projekt dokumentáció itt.

Újabb természettudományos sikerek
2018. március 7., szerda

Két, volt tanulónk kapott ilyen tartalmú levelet: „Örömmel tájékoztatom, hogy pályamunkáját a zsűri díjazásra érdemesnek ítélte a Természet Világa folyóirat XXVII. Természet- Tudomány Diákpályázatán. Ezúton tisztelettel meghívom a pályázat díjátadó ünnepségére 2018. március 3-án szombaton 11 órára a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Felolvasótermébe Egyben felkérem, hogy – mint az egyik legkiemelkedőbb pályamű szerzője – 5 percben, rövid prezentációban ismertesse majd a díjátadó ünnepségen írása témáját, legfontosabb eredményeit.”
Mészáros Réka (tavaly nyolcadikosunk volt, akkor kezdtük vele kutatásainkat, és akkor írta hőkamerás megfigyeléseinkről írt esszéjét; most a Bibó gimnázium kilencedikese) volt az egyik, Veréb Sándor (most tizedikes bibós diák, ő a madarak tájékozódását vizsgálta és írta meg esszéjében). Mindketten 2. helyezést értek el kategóriájukban, és jelentős pénzjutalomban is részesültek. Írásuk megjelenik majd a Természet Világa folyóiratban, még ebben az évben.
Tavaly Tihanyi Kata (és Veréb Sándor is, akkor is) kapott ilyen elismerést.
Jövőre is készülünk!

Nagy-Czirok Lászlóné

Öveges József Fizikaverseny
2018. március 4., vasárnap

Jáger Tekla továbbjutott az Öveges József Fizikaverseny megyei döntőjébe. Kiskunhalasról egyedül ő versenyez Kecskeméten. Szorítsunk neki március 20.-án 2 órától!

Bácsvíz Kupa Nemzetközi Úszóverseny
2018. március 4., vasárnap

A Bácsvíz Kupa nemzetközi úszóversenynek 2018. március 03-04-ig a kecskeméti fürdő adott helyett.
Úszóink sikeresen szerepeltek.

Eredmények:

Király Anna (5.c)
200 m. hátúszás 1. hely
50 m. hátúszás 2. hely
400 m. gyorsúszás 3. hely
100 m. hátúszás pontszerző 5. hely

Bakró-Nagy Dániel (8.b)
50 m. hátúszás és 200 m. hátúszás 2. hely
100 m. hátúszás 3. hely
400 m. gyorsúszás pontszerző 5. hely

„A mi környezetünk” – rajzpályázat
2018. március 1., csütörtök

A Kiskunhalasi Városi Diákönkormányzat „ A mi környezetünk” című rajzpályázatán tanulóink a következő eredményeket érték el:

Rácz Emese 6. b – különdíj
Rádi Hanna 6. b – fődíj
Lévai Gergő Antal 5. a – különdíj
Madaras Máté 5. b – fődíj
Ritter Rebeka Aviva 5. b – fődíj

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support