Cikk archívum – 2018. február

Arany200 interaktív kiállítás
2018. február 20., kedd

A Pásztortűz Egyesület szervezésében, 2018. februárban, Kiskunhalasra érkezett az Petőfi Irodalmi Múzeum által összeállított Arany200 busz.

Háromból három
2018. február 18., vasárnap

Iskolánk három különböző korcsoportban három tornász csapatot indított a felmenő rendszerű diákolimpiai sorozatban. A szegedi országos elődöntőből mindhárom együttes továbbjutott az országos döntőbe.
Szegeden, az Arany Jánosról elnevezett általános iskola adott helyet, tavalyhoz hasonlóan, a torna diákolimpiai országos elődöntőjének.

A reggeltől késő estig tartó versengésben a kicsik, az első korcsoportosok álltak először a szerekhez és a Fazekas Mihály Általános Iskola
Kajdocsi Noel, Juhász Ádám, Tislér Bence, Bozóki Dániel, Kollár Máté összetételű csapata a 2. helyet szerezte meg.

Az eggyel idősebbek között, a Tislér Bence, Macska Dominik, Jósa Milán, Vidra Dániel, Máté Koppány, Rádi Ádám alkotta csapat ugyancsak a 2. helyen végzett. A késő délutánba érkezve, a felső tagozatos korcsoport tornázhatott a szercseréket követően. Itt, ebben a mezőnyben a halasi Vincze Ákos, Burai Bálint, Ádám Levente, Karai Kristóf, Vincze László összetételű csapat a negyedik helyen zárt.

Folytatás március közepén a fővárosi országos döntőben.

Sipos János előadása 2018. március 8-án
2018. február 18., vasárnap

Kedves Szülők!

EFOP 1.8.5 projektünk keretébe 2018. március 8.-án 14 és 15 órai kezdettel élményszerű, vetítettképes előadást tart iskolánkban Sipos János úr, közismert személyiség. Korábban közoktatási államtitkár volt, az utóbbi években az egészséges életmód hiteles képviselőjeként tartja szívügyének, hogy terjessze ezt a szemléletet. Iskolánk Eu tantermében 14 órakor az 1-5. évfolyamba, 15 órától a 6-8. évfolyamba tartozó gyerekek csoportja és kísérő pedagógusaik lesznek jelen, hozzájuk lehet szülőknek is csatlakozniuk. Kérjük, gyermekük osztályfőnökének jelezzék részvételi szándékukat.

Úszó Diákolimpia
2018. február 16., péntek

2018. február 12-én Kecskeméten került megrendezésre az úszó Diákolimpia megyei döntője. Iskolánkat Bakró-Nagy Dániel (8.b) sikerrel képviselte. Jó időeredményével 100m háton 2. helyezést ért el.

Gratulálunk!

Tyr-Hód-Faktor Kupa
2018. február 11., vasárnap

Tyr-Hód-Faktor Kupát rendeznek a hétvégén Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában. 29 egyesület úszói mérték össze tudásukat a szegedi rendezésű versenyen február 10-11-én.

Király Anna (5.c) eredményei:
100 hát 3. hely
200 hát 3. hely
50 hát 4. hely

Legyen tiéd a színpad!
2018. február 7., szerda

„…és elindult szerencsét próbálni, szívében nagy kíváncsisággal.”

Az idén először, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola tehetségkutató rendezvényét.
Melyre iskolánkból Király Zsófi, Bobek Zalán, Vincze Kristóf és Ritter Rafael jelentkezett próza és versmondás kategóriában. Feladatuk egy 15-20 soros vers vagy egy szabadon választott prózai szöveg bemutatása volt. A zsűri elnöke Mezei Zoltán a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze, aki értékelésében kiemelte a személyiség hatásának fontosságát. E szempont figyelembevételével a legértékesebb előadás Vincze Kristófé lett.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Győztünk a Rákóczi Hadnagya Kupa bronzmeccsén!
2018. február 6., kedd

Telt ház előtt, gyakorlatilag több száz néző előtt játszottunk vasárnap a „nagy” Rákóczi Kupa döntőinek délelőttjén a Dékáni-szakgimnázium sportcsarnokában. Az ellenfél a soltvadkerti iskola csapata volt, amelynek tagjai között több igazolt labdarúgó, focisulis is volt. Az első találatot mi szereztük, de aztán gyorsan egalizált Vadkert. 1-1- es félidő után a második etapot rögtön góllal kezdtük és innen már nem volt megállás, végül 6-2- re nyertünk. Az ünnepélyes eredményhirdetésen átvehettük a jól megérdemelt érmünket és a díszes serleget, amely mostantól a Fazekas-iskola vitrinjében látható. Tortán a hab, hogy a Rákóczi Hadnagya Kupa gólkirálya, hét találattal Guszti, azaz Sztojka András lett. Külön köszönet Tóth Tamásnak, aki külön gyakorlásokkal és szakmai munkájával segítette a csapat felkészítését.

A csapat tagjai: Sztojka András, Vida Tamás, Fodor Zsombor, Varga Dávid, Mátó Martin, Drávai Dániel, Hideg Máté, Vadkerti Roland, Gáspár Adrián, Koch Ákos.

Szép magyar beszéd verseny
2018. február 2., péntek

Rácz Emese a területi Szép magyar beszéd versenyen II. helyezést ért el kiváló felolvasásával, szövegértelmezésével.
Gratulálunk a szép eredményhez!

Felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support