Cikk archívum – 2017. március

“Azzá leszel, amit eszel” NTP-MTTD-16-0182
2017. március 30., csütörtök

Március 24-én a kecskeméti NÉBIH Laboratóriumba látogattunk el, támogatva a gyakorlatban is alkalmazható tudás megszerzését. A Laboratóriumban bepillanthattunk az egyes részlegek munkájába, a hallottakat pedig a gyakorlatban is kipróbálhatták a gyerekek kísérletek, eljárások, tesztek elvégzésével. A bejárást követően a Laboratórium dolgozói választ adtak kérdéseinkre és kiemelték, mennyire fontos, hogy tudatos vásárlók legyünk, valamint, hogy az egészséges életmódról tanultakat a gyakorlatban is alkalmazzuk.

Nagyon élvezetes, új ismereteket közvetítő program részesei lehettünk.

Tehetségkutató Természettudományi Diákkonferencia
2017. március 28., kedd

Tehetségkutató Természettudományi Diákkonferenciát szervezett a Kertvárosi iskola 2017. március 23.-án. 15 témával jelentkeztek Felsővárosi, Kertvárosi és Fazekas felkészülők. Összesen 4 díjat ítélt oda a zsűri, melyből kettő iskolánkba került. Szeretettel gratulálunk minden kis kutató sikeres szerepléséhez! Következő tanulóink, csapataink indultak:

diákok, csapattagok neveidiákok évfolyamaelőadásuk témájasikerük
Csala Emese, Mészáros Réka, Szalai Gábor7. és 8.Felfedezéseink hőkamerával“Leggyakorlatiasabb” címmel járó elismerésük a mellékelt oklevél.
Ardai Aliz, Jáger Tekla, Maróti Bence7.Azzá leszel, amit eszelA zsűri elismerését fejezti ki a számítás ismertetéséért, ami eddig nem szerepelt még a diákkonferencián.
Király Kata, Tóth-Nagy Bendegúz, Ruskó Olivér7. és 8.Szemléltető anyagaink – így segítjük egymástA zsűri elismerését fejezti ki az interjú formájában történő bemutatásért.
Ritter Rafael7.NapelemeinkA számítások bemutatását kiemelte a zsűri.
Ruskó Olivér7.Talajnedvesség vizsgálata és az öntözési szükséglet előrejelzése digitális eszközökkelÜgyes, önálló fejlesztés.
Fekete Ádám8.Ultrahangos távolság és irányérzékelés“Legmodernebb ismereteket felhasználó” elismerése a mellékelt oklevél.

A három csoportot és Ritter Rafaelt Nagy-Czirok Lászlóné, Ruskó Olivért és Fekete Ádámot Kárász Péter készítette fel.

Mozaik tanulmányi verseny
2017. március 28., kedd

A Mozaik tanulmányi verseny országos döntőjébe jutott földrajzból Tóth Anna és Tapodi Norman (felkészítő: Kovács Kitti), valamint fizikából Mészáros Réka (felkészítő: Nagy-Czirok Lászlóné). A döntő április 8.-án, jövő szombaton lesz.

Sikeres felkészülést kívánunk!

Területi versmondó verseny
2017. március 20., hétfő

A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában rendezték meg március 17-én a területi versmondó versenyt, ahol iskolánkat Király Kata 8.a és Gaál Zsófia 6.b osztályos tanuló képviselte.

A zsűri döntése alapján Kata az előkelő 2. helyezést érdemelte Tóth Árpád: Lélektől lélekig című versének gyönyörű interpretálásával. Felkészítő tanára: Kinsztlerné Lázár Erzsébet
Gratulálunk!

ifj. Várhegyi József asztaltenisz emlékverseny
2017. március 6., hétfő

2017. március 4-én, szombaton került megrendezésre a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tornatermében az ifj. Várhegyi József asztaltenisz emlékverseny.

Eredmények:
III. korcsoport: 5-6. osztály: Rostás Attila Patrik I. hely
IV. korcsoport: 7-8. osztály: Nemes Richard III. hely

Iskolák közötti csapatverseny eredménye:
1. Szent József Általános Iskola
2. Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola
3. Szilády Áron Gimnázium
4. Bibó István Gimnázium
5. Központi Református Általános Iskola

Gratulálunk!

200 ÉVE SZÜLETETT ARANY JÁNOS
2017. március 2., csütörtök

Tiszteletére március 1-jén 26 tanuló részvételével versmondó versenyt rendeztünk, melyet egy EMLÉKMŰSOR vezetett be. Ezen felidéztük a költő alakját, munkásságát, részleteket mondtunk el tanult verseiből. A verseny szünetében IRODAMI LOGISULIN fejleszthettük gondolkodásunkat, melynek fejtörő feladványai szintén a „szalontai nótárius” életéhez, műveihez kapcsolódtak.

Az ARANY JÁNOS VERSMONDÓ VERSENY eredményei:

5-6. osztályos korcsoport:
1. Gaál Zsófia 6.b (Felkészítő tanára: Gömzsik Péterné)
2. Nagy Márk 5.b (Felkészítő tanára: Granyák Linda)
3. Puskás Patrícia 6.b (Felkészítő tanára: Gömzsik Péterné)

Különdíjas: Komarov Nándor 6.b (Felkészítő tanára: Gömzsik Péterné)

7-8. osztályos korcsoport:
1. Király Kata 8.a (Felkészítő tanára: Kinsztlerné Lázár Erzsébet)
2. Kubus Írisz 7.a (Felkészítő tanára: Maglódiné Gärtner Mária)
3. Kléman Alexandra 8.b (Felkészítő tanára: Kinsztlerné Lázár Erzsébet)

Különdíjas: Szegedi Alex 7.b (Felkészítő tanára: Maglódiné Gärtner Mária)

A városi versenyen március 17-én Gaál Zsófia, Nagy Márk, Király Kata és Kubus Írisz képviseli iskolánkat.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lett a Fazekas
2017. március 1., szerda

Sikeres pályázatunk alapján az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lettünk. Ez a megtisztelő cím a jövőben újabb megtisztelő feladatokat jelent majd, melyek között egyik legjelentősebb a szakmai fejlesztéseink, jó gyakorlataink más iskoláknak történő átadása lesz. A pályázat eredményéről szóló értesítés letölthető itt.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support