Cikk archívum – 2017. január

Fazekasos diákok sikerei
2017. január 20., péntek

II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium kedvelt informatika versenyére ebben a tanévben is nevezetek nyolcadikos diákjaink. A kétfordulós versenyben először logikai készségeket és kreativitást igénylő feladatok vártak a tanulókra. A második fordulóban reprodukciós feladatokon keresztül kellett számot adniuk szövegszerkesztésből, prezentációkészítésből és képszerkesztésből.

A TEKÓ-DOLÓ verseny döntőjében négy tanulónk méretette meg tudását a nyolcadikosok mezőnyében.
A résztvevők emléklapot és ajándékcsomagot kaptak, a helyezettek ajándékutalványokkal gazdagodtak.

1. helyezés Mészáros Réka
3. helyezés Fazekas Tamás

Gratulálunk az elért eredményekhez!

A szép magyar beszéd ünnepén
2017. január 19., csütörtök

2017. január 18-án rendeztük meg iskolánkban a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyét. A délutánt az egyik szervező, Gömzsik Péterné nyitotta meg. A verseny két fordulóból állt: a választott és a kötelező szöveg elmondásából. Míg megszületett a végeredmény, anyanyelvi játékokat játszottunk.

A zsűri – Csorba Zsuzsanna, Jeszenszky Péterné és Füstös Edit – a következő döntést hozta:

5-6. osztály:
I. Rácz Emese 5. b – felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária
II. Sztanik Kíra 5. a – felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária
III. Rádi Hanna 5. b – felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária

7-8. osztály:
I. Ritter Rafael Ádám 7. a – felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária
II. Király Kata 8. a – felkészítő tanára Kinsztlerné Lázár Erzsébet
III. Mészáros Réka 8. b – felkészítő tanára Kinsztlerné Lázár Erzsébet

Emese és Rafi képviseli majd iskolánkat a Bibó István Gimnáziumban megrendezésre kerülő megyei versenyen.
Gratulálunk!

Szilády Kupa
2017. január 18., szerda

Egy ezüstérem és két negyedik helyezés a Szilády Kupán!

Pénteken és szombaton rendezték a 10., jubileumi Szilády Kupa kispályás labdarúgó tornát a névadó gimnázium szervezésében. A két nap alatt összesen hat korosztályt “szólított meg” a különleges versengés, ebből mi három korcsoportban léptünk pályára. Az 5.-6. osztályoknál mi nagyon fiatal csapatot indítottunk, a mi “fiaink” 1-2, sőt 3 évvel voltak fiatalabbak a többieknél, de így is messze erőn felül teljesített a Fazekas-csapat. Végül a negyedik helyen zártak a srácok. Nyugodtan mondhatjuk ez lehet a jövő csapata! A torna válogatottjába beválasztották a negyedikes Gáspár Adriánt!

A lányok mezőnyében közös csapatot indítottunk a balotaszállási iskolával és ez be is vált. Egyedül a Szilády-gimnázium legjobbjai tudták felülmúlni a mieinket. Az ezüstérem teljesen megérdemelt. A torna válogatottjába bekerült Nagy-Czirok Nóra nyolcadik osztályos tanuló.

A szombati játéknapon a 7.-8. osztályosok voltak érdekeltek és a buborék “összeomlása” miatt a Humán Szakképző sportcsarnokában zajlottak a mérkőzések. A nagyon tartalékos Fazekas-csapat a végelszámolásnál a negyedik helyen zárt. A torna válogatottjába bekerült Lakos Marcell nyolcadik osztályos tanuló!

Hajrá Fazekas!

Fazekas Mihály kiállítás – 2017
2017. január 6., péntek

Iskolánk névadójának, Fazekas Mihálynak születésnapjáról emlékeztünk meg január 6.-án. A Gömzsik Péterné és Granyák Linda által a tanulók munkáiból összeállított, paravánokon elhelyezett kiállítási anyag színes, gyermekközeli módon idézte meg az író és közéleti ember szellemét. A születésnapon ajándékkal képviseltette magát a Segíts Magadon Alapítvány. Olyan játszóeszközökhöz vásárolt anyagot, melyeket ülőbútorként is lehet használni.

Az első két darabot- amőbát és malom játékot tartalmazót- egyúttal át is vehették a használói. A további bútorokat folyamatosan készíti Kárász Péter és Vincze György.

Megyei helyezett a Bács-Kiskun matematika versenyen
2017. január 3., kedd

Kecskeméten tartották a Bács-Kiskun Megyei Matematikaverseny eredményhirdetését. A meghívott tanulókat, tanárokat és szülőket a Kodály-Zoltán Ének-Zenei Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Gyermekkara köszöntötte kis műsorral. A kétfordulós versenyben a tanulóknak öt-öt feladatot kellett megoldaniuk, részletesen leírva és indokolva a megoldáshoz vezető gondolatokat, állításokat. Kiskunhalasról két tanulót hívtak meg az eredményhirdetésre.

A Fazekas iskolából Mészáros Réka nyolcadik osztályos tanuló 6. helyezést el.
Gratulálunk!

Nyolcadikosok sikerei a MA-TEKO-LÓ és KözgazdÁszok versenyeken
2017. január 3., kedd

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium szokásainak megfelelően karácsonyi ünnepségének keretein belül díjazta azokat a nyolcadik osztályos tanulókat, akik a már hagyománynak számító, általános iskolások részére szervezett versenyeken eredményesen szerepeltek. A versenyekre nem csak a kiskunhalasi intézményekből, hanem a környező településekről is sokan neveztek.

Fazekasos diákok eredményei:

MA-TEKO-LÓ
2. hely Mészáros Réka
6. hely Vorák Patrik

KözgazdÁszok
2. hely Király Kata
3. hely Tóth Anna

Valamennyi tanuló oklevél és ajándékutalvány díjazásban részesült.

Gratulálunk!

Internetes nyelvi verseny a tekóban
2017. január 2., hétfő

A hagyományoknak megfelelően az idén is megrendezte a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium az internetes nyelvi versenyét, melyre az általános iskolák nyolcadikos tanulói egyénileg nevezhettek. A verseny során a diákoknak az internet segítségével kellett megoldaniuk egy 30 kérdéses feladatlapot angol nyelvből. A kérdések sokrétűek voltak: volt köztük ország ismereti kérdés a földrajz, irodalom, történelem, sport vagy épp a komoly és könnyű zene területéről. A kérdések másik fele még jobban gyakorlat orientált volt. Információkat kellett gyűjteni adott témákban, mint pl. belépőjegy árakat kellett keresni múzeumokban, nevezetességben, vagy nyitvatartási időket, menetrendeket kellett megtalálni adott szempontok alapján.

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola tanulói a 102 versenyző között kiváló eredményeket értek el.

Eredmények:
1. hely: Strausz Dorina 8.a
2. hely: Masa Domonkos 8.a
4.hely: Rózsa Péter 8.a
6.hely: Tegzes József 8.a
8.hely: Mészáros Réka 8.b

Gratulálunk!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support