Cikk archívum – 2017. január

Fazekasos diákok sikerei
2017. január 20., péntek

II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium kedvelt informatika versenyére ebben a tanévben is nevezetek nyolcadikos diákjaink. A kétfordulós versenyben először logikai készségeket és kreativitást igénylő feladatok vártak a tanulókra. A második fordulóban reprodukciós feladatokon keresztül kellett számot adniuk szövegszerkesztésből, prezentációkészítésből és képszerkesztésből.

A TEKÓ-DOLÓ verseny döntőjében négy tanulónk méretette meg tudását a nyolcadikosok mezőnyében.
A résztvevők emléklapot és ajándékcsomagot kaptak, a helyezettek ajándékutalványokkal gazdagodtak.

1. helyezés Mészáros Réka
3. helyezés Fazekas Tamás

Gratulálunk az elért eredményekhez!

A szép magyar beszéd ünnepén
2017. január 19., csütörtök

2017. január 18-án rendeztük meg iskolánkban a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyét. A délutánt az egyik szervező, Gömzsik Péterné nyitotta meg. A verseny két fordulóból állt: a választott és a kötelező szöveg elmondásából. Míg megszületett a végeredmény, anyanyelvi játékokat játszottunk.

A zsűri – Csorba Zsuzsanna, Jeszenszky Péterné és Füstös Edit – a következő döntést hozta:

5-6. osztály:
I. Rácz Emese 5. b – felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária
II. Sztanik Kíra 5. a – felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária
III. Rádi Hanna 5. b – felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária

7-8. osztály:
I. Ritter Rafael Ádám 7. a – felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária
II. Király Kata 8. a – felkészítő tanára Kinsztlerné Lázár Erzsébet
III. Mészáros Réka 8. b – felkészítő tanára Kinsztlerné Lázár Erzsébet

Emese és Rafi képviseli majd iskolánkat a Bibó István Gimnáziumban megrendezésre kerülő megyei versenyen.
Gratulálunk!

Szilády Kupa
2017. január 18., szerda

Egy ezüstérem és két negyedik helyezés a Szilády Kupán!

Pénteken és szombaton rendezték a 10., jubileumi Szilády Kupa kispályás labdarúgó tornát a névadó gimnázium szervezésében. A két nap alatt összesen hat korosztályt “szólított meg” a különleges versengés, ebből mi három korcsoportban léptünk pályára. Az 5.-6. osztályoknál mi nagyon fiatal csapatot indítottunk, a mi “fiaink” 1-2, sőt 3 évvel voltak fiatalabbak a többieknél, de így is messze erőn felül teljesített a Fazekas-csapat. Végül a negyedik helyen zártak a srácok. Nyugodtan mondhatjuk ez lehet a jövő csapata! A torna válogatottjába beválasztották a negyedikes Gáspár Adriánt!

A lányok mezőnyében közös csapatot indítottunk a balotaszállási iskolával és ez be is vált. Egyedül a Szilády-gimnázium legjobbjai tudták felülmúlni a mieinket. Az ezüstérem teljesen megérdemelt. A torna válogatottjába bekerült Nagy-Czirok Nóra nyolcadik osztályos tanuló.

A szombati játéknapon a 7.-8. osztályosok voltak érdekeltek és a buborék “összeomlása” miatt a Humán Szakképző sportcsarnokában zajlottak a mérkőzések. A nagyon tartalékos Fazekas-csapat a végelszámolásnál a negyedik helyen zárt. A torna válogatottjába bekerült Lakos Marcell nyolcadik osztályos tanuló!

Hajrá Fazekas!

Fazekas Mihály kiállítás – 2017
2017. január 6., péntek

Iskolánk névadójának, Fazekas Mihálynak születésnapjáról emlékeztünk meg január 6.-án. A Gömzsik Péterné és Granyák Linda által a tanulók munkáiból összeállított, paravánokon elhelyezett kiállítási anyag színes, gyermekközeli módon idézte meg az író és közéleti ember szellemét. A születésnapon ajándékkal képviseltette magát a Segíts Magadon Alapítvány. Olyan játszóeszközökhöz vásárolt anyagot, melyeket ülőbútorként is lehet használni.

Az első két darabot- amőbát és malom játékot tartalmazót- egyúttal át is vehették a használói. A további bútorokat folyamatosan készíti Kárász Péter és Vincze György.

Megyei helyezett a Bács-Kiskun matematika versenyen
2017. január 3., kedd

Kecskeméten tartották a Bács-Kiskun Megyei Matematikaverseny eredményhirdetését. A meghívott tanulókat, tanárokat és szülőket a Kodály-Zoltán Ének-Zenei Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Gyermekkara köszöntötte kis műsorral. A kétfordulós versenyben a tanulóknak öt-öt feladatot kellett megoldaniuk, részletesen leírva és indokolva a megoldáshoz vezető gondolatokat, állításokat. Kiskunhalasról két tanulót hívtak meg az eredményhirdetésre.

A Fazekas iskolából Mészáros Réka nyolcadik osztályos tanuló 6. helyezést el.
Gratulálunk!

Nyolcadikosok sikerei a MA-TEKO-LÓ és KözgazdÁszok versenyeken
2017. január 3., kedd

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium szokásainak megfelelően karácsonyi ünnepségének keretein belül díjazta azokat a nyolcadik osztályos tanulókat, akik a már hagyománynak számító, általános iskolások részére szervezett versenyeken eredményesen szerepeltek. A versenyekre nem csak a kiskunhalasi intézményekből, hanem a környező településekről is sokan neveztek.

Fazekasos diákok eredményei:

MA-TEKO-LÓ
2. hely Mészáros Réka
6. hely Vorák Patrik

KözgazdÁszok
2. hely Király Kata
3. hely Tóth Anna

Valamennyi tanuló oklevél és ajándékutalvány díjazásban részesült.

Gratulálunk!

Internetes nyelvi verseny a tekóban
2017. január 2., hétfő

A hagyományoknak megfelelően az idén is megrendezte a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium az internetes nyelvi versenyét, melyre az általános iskolák nyolcadikos tanulói egyénileg nevezhettek. A verseny során a diákoknak az internet segítségével kellett megoldaniuk egy 30 kérdéses feladatlapot angol nyelvből. A kérdések sokrétűek voltak: volt köztük ország ismereti kérdés a földrajz, irodalom, történelem, sport vagy épp a komoly és könnyű zene területéről. A kérdések másik fele még jobban gyakorlat orientált volt. Információkat kellett gyűjteni adott témákban, mint pl. belépőjegy árakat kellett keresni múzeumokban, nevezetességben, vagy nyitvatartási időket, menetrendeket kellett megtalálni adott szempontok alapján.

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola tanulói a 102 versenyző között kiváló eredményeket értek el.

Eredmények:
1. hely: Strausz Dorina 8.a
2. hely: Masa Domonkos 8.a
4.hely: Rózsa Péter 8.a
6.hely: Tegzes József 8.a
8.hely: Mészáros Réka 8.b

Gratulálunk!

back to top