Cikk archívum – 2017. február

Megyei Öveges
2017. február 27., hétfő

Az Öveges József Fizikaverseny megyei fordulójába jutott Mészáros Réka és Király Kata, 8.-os tanulónk.

Gratulálunk!
A verseny március 21.-én, Kecskeméten lesz.

Álláspályázat
2017. február 22., szerda

Iskolánkba szeptember elsejétől három tanítót vehetünk fel a nyugállományba vonulók helyére. Előnyt élveznek azok, akik informatika, ének, vizuális kultúra, testnevelés vagy német műveltségterületen szerezték diplomájukat.
Pályakezdő és tapasztalattal rendelkező pedagógusok jelentkezését egyaránt várjuk. A pályázatokat március 13-ig kell benyújtani, előtte érdeklődni lehet az iskola igazgatójánál.
A pályázati kiírást a kozigallas oldalon lehet megtalálni.

Élményszerű gondolkodásfejlesztő programok indultak a Fazekas Iskolában
2017. február 15., szerda

2017. január elején kezdtük azokat a programokat, melyekre bárki, önként jelentkezhet, érdeklődésének és szabadidejének függvényében. A nevelőtestület minden tagja legalább kéthetente egyszer várja a témája iránt érdeklődőket, akiknek élményszerű, játékos módon fejleszti a foglalkozáson a gondolkodását, fantáziáját, ezzel tanulását eredményesebbé teszi.
Minden korosztály számára terveztünk és tartunk ilyen programokat. Szerepel benne sok logikai feladvány, rejtvény, programozás, dobolás, kísérlet, robotika, origami, sakk, játék, vetélkedő. A témákat és a foglalkozást vezető pedagógus nevét az előtérben levő faliújságon kifüggesztettük. A foglalkozásvezetők néhány nappal a program előtt szintén a faliújságokon helyezik el a figyelemfelhívást, és szóban is hirdetik azt. Jelenléti ívet íratnak és alkalmanként fotót is készítenek, hogy az érdeklődést és az igényeket követni tudjuk.
Azt reméljük, hogy már a félév végén érzékelni fogjuk a hatást: mind a tanulási teljesítményekben, mind a kompetenciaméréseken, és nem utolsó sorban a délutánok hasznos és kellemes eltöltésében.
Várjuk szeretettel a résztvevőket és a további ötleteket! Érdemes figyelni a web oldalunkat, ahol rövid beszámolókat és a foglalkozásokon készült fotókat is lehet találni!

Sítábor
2017. február 8., szerda

Jó hangulatú, sikeres sítáborból érkeztünk haza február 7.-én este. Minden kezdő kitartóan gyakorolt, Tóth Péter tanár úr segítségével meg is tanultak síelni mindannyian. Balotaszállási tagintézményünkből is sokan vettek részt a táborban. Legfiatalabb résztvevőnk 2, a legidősebb 76 éves volt. Mind örültünk a remek hóviszonyoknak és a balesetmentes tábornak.

LOGI-SULI
2017. február 8., szerda

Programozz játékokat, programozz gépeket!

Iskolánkban játékos foglalkozássorozat indult LOGI-SULI néven. Ezek mindegyike azt tűzte ki célul, hogy tanulóinknak a logikai fejlesztés lehetőségét biztosítsuk a legváltozatosabb témájú foglalkozásokon.
A sorozat első foglalkozása játékok programozásával indult. Világítótornyot, elektromos autót és jelzőkészülékeket programozhattak az érdeklődő gyerekek. A másfél órás foglalkozás jó hangulatban telt. Lehetőséget adott a közös gondolkodásra, ötletek és működő modellek kipróbálására, a felmerülő problémák közös megoldására. Figyeljétek a kiírásokat és plakátokat! Vegyetek részt minél többen a meghirdetett foglalkozásokon!

Kiskőrösi Egységes Módszertani Intézmény rajzpályázat
2017. február 8., szerda

A Kiskőrösi Egységes Módszertani Intézmény rajzpályázatot hirdetett „Ünnepváró” címmel, integráltan oktatott sajátos nevelési igényű tanulók számára. Iskolánkból 6 diák művét küldték el gyógypedagógusaink. Nagy örömünkre kiváló eredmények születtek.

Szűcs György II. helyezést ért el
Csapi László különdíjat kapott
Kékesi Mária Elizabet, Faragó Georgina Kitti, Koch Ákos és Benkő Mihály munkáit emléklappal jutalmazták.

Az elkészült rajzokból vándorkiállítást rendeztek.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support