Cikk archívum – 2017. december

Európai Hulladékcsökkentési Hét
2017. december 15., péntek

Idén iskolánk is kapcsolódott az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányához, melyet november 18-26 között szerveztek meg. Az akció keretében diákjaink kinőtt, már nem használt ruhákat és párnákat hoztak be, melyekből szabásminta alapján rongy-kacsákat varrtunk. Minden anyagot felhasználtunk: szivaccsal töltöttük meg őket, végül a kacsák szemeit gombokból készítettük. Fő célunk a gyerekek figyelmének felhívása az újrahasznosítás lehetőségeire, fontosságára.

Mesemondók találkozója
2017. december 6., szerda

A mese emlékeket ébreszt, reményt ad, vigasztal. A mesemondó lehetősége – örömöt, vidámságot vinni a szürke hétköznapokba. Aki pedig mesemondó akar lenni, hármat kell annak megfontolni: magasra állni, hogy lássák, a torkát kinyitni, hogy hallják, s rövidnek lenni, hogy szeressék. Mindezeket megfogadta az idén iskolánkat a területi mesemondó versenyen képviselő két fiatalember.

Az alsó tagozatról Kollár Máté Sándor, aki a legvitézebb huszárnak bizonyult. Ezzel kivívta magának az előkelő második helyet. S a felső tagozatról Vincze Kristóf, aki azzal vonta magára a közönség, s – az előadásán jót kuncogó – zsűri figyelmét, hogy még az ördöggel is szót értett. Ő különdíjban részesült.

Falvai Gyula torna emlékverseny
2017. december 5., kedd

Szekszárd, 2017. november 30.
Egyéni:
II.kcs.:
1. Rádi Ádám
3. Vidra Dániel
4. Macska Dominik
7. Tóth Péter
Talaj:
1. Rádi Ádám
2. Macska Dominik
3. Vidra Dániel
Ugrás:
1. Rádi Ádám
2. Vidra Dániel
5. Tóth Péter
6. Macska Dominik
Gyűrű:
1. Rádi Ádám
3. Macska Dominik
7. Vidra Dániel

III.-IV.kcs:
Egyéni:
1. Vincze László
4. Györgyi Adrián
Talaj:
2. Györgyi Adrián
5. Ádám Levente
6. Vincze László
Gyűrű:
1. Vincze László
4. Karai Kristóf
5. Vincze Ákos
Ugrás:
1. Vincze László
3. Ádám Levente
4. Györgyi Adrián

Felkészítők: Tóth Péter, Mészáros Csaba

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support