Cikk archívum – 2016. november

Diákszimpózium – 2016
2016. november 28., hétfő

A Bibó gimnázium által szervezett Diákszimpóziumon sikert sikerre halmoztak a fazekasos tanulók. A 7-8. természettudomány 4. szekciót Fekete Ádám nyerte Robotkarmodell kicsi pénzből bemutatójával, ugyanitt Király Kata és Maróti Bence 2. helyezett lett Ekhótól a denevérig projektjének beszámolójával. A Mészáros Réka – Tóth Anna páros szintén 2. helyezett, ők a 7-8. természettudomány 3. szekcióban mutatták be Kinéztünk a dobozból című beszámolójukat. Büszkék vagyunk 9-10. természettudomány 2. szekció első helyezettjeire, Tihanyi Janka – Gudmon Olivér 9.-es, bibós diákra, akik 8.-ban megkezdett kutatásunk ereményét mutatták be, Lovak és más állatok járásmódjai és ábrázolásuk címmel.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, és további sok sikert kívánunk!
Bár már 10.-es Veréb Sándor Andor, de itt említjük meg felkészülésünk eredményét, Az „elektroszmog” hatása a postagalamb tájékozódására című kutatásra kapott különdíj elismerést.

Bozsik Kupa
2016. november 28., hétfő

Egy győzelem, két vereség a Bozsik Programon!

Először léptek pályára iskolánk ifjú labdarúgói a Bozsik Program keretében a Szilády-gimnázium “buborékjában”.
A srácok helytálltak de még van mit javulni.
Eredmények:

 1. Fazekas-Mélykút: 2-1
 2. Fazekas-Tompa: 0-1
 3. Fazekas-Felsőváros: 0-2.

Szombaton rendezték a Szilády-gimnázium műfüves arénájában a Bozsik Program őszi-téli fordulóját a 7.-8. osztályosok számára. Sokan voltunk, ezért sorokat cseréltünk, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. A mérleg: 50%-os teljesítmény. Nem rossz, de lehet még jobb, sokkal jobb is…
Eredmények:

 1. Fazekas-Kelebia: 1-1
 2. Fazekas-Kecel: 0-1
 3. Fazekas-Balotaszállás: 2-1

Döntőt játszottunk!

Messze várakozás felett teljesített 5.-6. osztályos focicsapatunk a Bozsik Program aktuális fordulójában a Szilády-gimnáziumban. A csapat már a csoportmérkőzések során is erőn felül teljesített: egy döntetlen mellett valamennyi mérkőzését megnyerte. A döntőben sajnos egy nagyon szerencsétlen öngóllal kikaptunk, de januárban ennél is messzebbre szeretnénk jutni.
Eredmények:

 1. Fazekas-Kelebia: 1-2
 2. Fazekas-Felsőváros: 1-1
 3. Fazekas-Kecel: 1-0
 4. Fazekas-Balotaszállás: 4-0
  Döntő:
  Fazekas-Mélykút: 0-1

Kevesen voltunk!
A lányok is bemutatkoztak a Bozsik Program őszi-téli fordulójában. Küzdöttek, hajtottak a lányok, de ezúttal ez a realitás. Jó lenne, ha többen lennénk! Kérjük, akinek van kedve bekapcsolódni, focizni, jókat játszani jelentkezzen! Nagyon várunk mindenkit!
Eredmények:

 1. Fazekas-Szilády: 0-3
 2. Fazekas-Balotaszállás: 1-2
 3. Fazekas-Kelebia: 0-0

Mézes reggeli
2016. november 22., kedd

A Fazekas Mihály Általános Iskola diákjaival reggelizett Magyarország Mézkirálynője. Rozmann Gréta az Európai Mézes Reggeli országos sajtótájékoztatója kapcsán érkezett Kiskunhalasra. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Ksenija Skrilec Szlovénia Magyarországi Nagykövete, Nagy István parlamenti államtitkár, Bross Péter, az Országos Méhészeti Egyesület elnöke, Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere is. A program városunkba csábításában nagy szerepe volt Dózsa Tamás Károlynak, a Halas és Környéke Méhészeti Egyesület elnökének.

Fotó: Jáger Levente

Siker angolosan
2016. november 22., kedd

Iskolánk tanulói november 21-én angol nyelvi versenyen vettek részt Kecskeméten. A döntőbe jutás feltétele egy online feladatsor 90%-os teljesítése volt. A megmérettetésre a megye legjobbjait hívták be. A döntőben prezentációt kellett készíteniük Bács-Kiskun megyéről, melyet 5 perces időtartamban mutattak be. A megyei döntőben kiválóan szerepeltek a Fazekasos diákok.

Eredményeik:
1. hely: Király Kata
2. hely: Tegzes József
3. hely: Strausz Dorina

Gratulálunk a sikeres versenyzéshez!

Összeállt a csapat
2016. november 18., péntek

November 17-én zajlott azoknak a gyerekeknek a meghallgatása, akik szívesen csatlakoznának a Blues Boots nevű iskolai zenekarhoz. Idén karácsonykor 3 alkalommal tervezünk fellépést, ahol már együtt zenélnénk. Az iskolai Christmas Party, a közös karácsonyi és a városi Adventi műsor lesznek azok az alkalmak, ahol bemutatkozunk az így 16 fősre bővült bandával.
Akik a válogató során bekerültek: Szőnyi Dorottya, Boda Viktória, Fődi Nikolett, Csapi Vanda, Kubus Írisz, Sztanik Anasztázia, Kléman Alexandra, Király Kata, Barna Dzsenifer és Fazekas Tamás.
A Blues Boots tagjai: Tihanyiné Gerencsér Ágnes, Kárász Péter, Tihanyi Sándor, Mészáros Csaba, Reményi György, Királyné Bálint Karolina és aki a karácsonyi koncertjeinket gitárjátékával vendégzenészként színesíti: Borsódy László.

A válogató remek hangulatban telt a végén közös pizzázással.

A felső tagozatosok meséltek
2016. november 17., csütörtök

November 16-án rendeztük meg a felsős mesemondók versenyét. A versenyen 12-en adták elő a számukra kedves történetet.
A háromtagú zsűri – Csendes Sándorné, Csorba Zsuzsanna és Füstös Edit – döntött a helyezésekről.

Helyezések:
I. Vadkerti-Tóth Roland 6.b – felkészítője Gömzsik Péterné
II. Rácz Emese 5.b – felkészítője Maglódiné Gärtner Mária
III. Vida Jázmin 5.b – felkészítője Granyák Linda

Nagy Márk 5.b és Lakatos Máté 5.a a zsűri különdíját vehette át.
Mindketten Linda néni tanítványai.
Roland képviseli majd iskolánkat a területi versenyen.

Gratulálunk!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support