Energy Factory – eredményhirdetés
2016. június 26., vasárnap

Június 25-én lezárt a 2016-os Energy Factory. Iskolánk csapata, az Energiavámpírok (Mészáros Réka, Tóth Anna, Strausz Dorina, Albert Anna, Király Kata, Gudmon Olivér és Fekete Ádám), különdíjas lett. Nyereményként egy 1 napos kirándulást kaptak, belépőkkel a Tiszafüredi Kalandparkba, valamint az Ökocentrumba, utazással, ellátással. Támogató pedagógusuk: Nagy Czirok Lászlóné.

Gratulálunk!

Bozsik
2016. június 5., vasárnap

Áztunk, nyertünk és veszítettünk is….
A tanév utolsó Bozsik Programjának adott otthont pénteken délután a Bundzsák Dezső Sportközpont. A 3. korcsoportosok, a 3.-4. osztályosok kezdték a focit szakadó esőben. A fiúk helytálltak, kétszer jobb csapattól kikaptak, de aztán a jánoshalmi gárda ellen 6-0-ra nyertek.
Gratulálunk! Folytatás ősszel!

Közös csapat, közös siker!
A Fazekas-iskola és a balotaszállási iskola közös labdarúgó csapatot indított vasárnap a Bozsik Program zárófordulójában. A 3. korcsoportos, 5.-6. osztályos srácok remekeltek a felhős, borús időben rendezett tornán. A fiúk előbb a Kisszállás együttesét múlták felül, 3-0 arányban, majd a jánoshalmiakat is legyőzték 2-0-ra. Ezzel két sikerrel csoportelsők lettek! Következtek a helyosztók. A mieink a másik csoport győztesével, a Tompa gárdájával mérkőztek és végül jó játékkal, alulmaradtak a rutinosabbakkal szemben. Végül a torna második helyén zárt a közös csapat!
Gratulálunk!

Kisdöntőben, büntetőkkel…
Vasárnap délben a 4. korcsoportos ( 7.-8. o.) fiúcsapatok népesítették be a Bundzsák Dezső Sportközpont “B” játékterét. A Fazekas-csapat nagyon tartalékosan lépett gyepre, de meglepetésre a csoportmérkőzések után a 3.
helyért játszhatott. Az ellenfél a Szent József Katolikus Általános Iskola együttese volt. Mi szereztünk vezetést, majd az utolsó percben kiegyenlített az ellenfél. Következtek a büntetőrúgások, amelyekben sajnos alulmaradtunk. Végül a negyedik helyen zártuk a viadalt.

Helytálltak a lányok
Vasárnap délután a Bozsik Program finisében a 4. korcsoportos ( 7.-8.o) lányok mérkőztek egymással, körmérkőzéses rendszerben. A mi “lányaink” még csak ebben a tanévben vettek részt először ilyen jellegű bajnokságban, de rengeteget fejlődtek ősz és tél óta. Ezúttal döntetlent játszottak a favorit Szilády csapatával csakúgy mint a Balotaszállás és a Kelebia együttesével. Egyedül a tompai lányok tudták legyőzni a mieinket. Ez azt jelentette, hogy végül a 3. helyen végzett iskolánk lány focicsapata. A lányok nagyot küzdöttek, minden elismerést megérdemelnek!

Energiavámpírok a Madarak és Fák Napján
2016. június 3., péntek

Kedves Fazekasos Tanulók!

Ökoiskolai és Energy Factory küldetésünknek megfelelően a június 10.-i Madarak és Fák Napját a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében szervezzük.
Mit tudtok tenni a siker érdekében?
Tájékoztatót helyeztünk el iskolánk web oldalán, képújságában és faliújságján erről. Projektünk zárónapján mindenki aktív részvételére számítunk Kunfehértón, a Madarak és Fák Napján. Megszerveztük a rendőri kíséretet, így a 10 km-es távot (oda-vissza 20km) kerékpárral tudja megtenni, aki csak teheti. Az ezt vállaló osztályfőnökök kísérik a kerékpáros csoportokat. Mindenkinek az általunk felügyelt gyűjtőhelyre kell leadnia italos flakonját (aki nem abban hozza innivalóját, az otthonról hozzon egyet), összetaposott formában. A gyülekező helyen mindenkit várunk délben, s ott tájékoztatót adunk projektünk legfontosabb történéseiről. Erről filmfelvétel készül. Egyúttal további támogatásokat kérünk nyilvános oldalunkon keresztül. Azt is megszerveztük, hogy minderről ki készít felvételeket, hogy még 10.-én este fel tudjuk tölteni facebook oldalunkra. A kerékpáros vonulásunkat a youtube oldalra is. Az Energiavámpírok csapat június 25.-én megy Budapestre, ahol az országos döntő eredményhirdetése megtörténik. Támogató részvételetekre számítunk!
Albert Anna, Fekete Ádám, Gudmon Olivér, Király Kata, Mészáros Réka, Strausz Dorina, Tóth Anna és Nagy-Czirok Lászlóné

back to top