Fitkid Dance Verseny
2015. október 6., kedd

2015. szeptember 25-én Csongrádon rendezték meg a Fitkid Dance Versenyt.

Eredmények:
II./A korcsoport:
3. Figura Dorka
8. Fekete Blanka

III. korcsoport:
4. Boda Viktória
5. Puskás Patricia
8. Szekeres Dorina

IV. korcsoport:
6-7. Stir Nikol

Gratulálunk!

Mihály nap a Fazekasban
2015. október 6., kedd

Október 1-jén csütörtökön délután iskolánkban Mihály napot tartottunk. Hagyományteremtés céljával szerveztük meg először két éve, névváltoztatásunk évében, és azt követően, 2014-ben is. Most a névadó Fazekas Mihályról történő megemlékezés mellett ünnepelni is tudtunk.

Az Európa terem elválasztó falának cseréjét most végezte el a Városgazda Zrt, Molnár Ferenc vezetésével. A hangszigetelt, a két kisebb terem összenyitását lehetővé tevő mobil falért – az átadás során- köszönetet mondott Nagy Czirok Lászlóné igazgató Fülöp Róbert polgármester úrnak, valamint a Segíts Magadon Alapítvány kuratóriumának.

Az eseményekhez kapcsolódott tavaly zárult TÁMOP projektünk fenntartási feladata. Fazekas Mihály botanikus tevékenysége adta az ötletet, hogy ritka növényeket ültessünk a szökőkutas udvarba. Az idei tanévben meteorológiai állomást és napórákat is elhelyeztünk itt. Tanulóink Kárász Péter segítségével napóráikat maguk készítették egy pályázatra, melyet a MTA Csillagászati Társaságának Napóra Bizottsága, a kecskeméti Planetárium, valamint a Katona József Gimnázium írt ki, s ahol a meteorológiai állomást díjként kaptuk a színvonalas alkotásokért.

Ezt követően az előtérben a Kiváló Minősítésű Akkreditált Tehetségpont címünket igazoló táblát helyeztünk el,valamint a szeptemberben elnyert ÖKO iskola címünkhöz kapott emblémánk is felkerült a falra. A kiváló akkreditáció folyamatát Tihanyiné Gerencsér Ágnes, az ökoiskola címmel járó feladatokat és munkatervet pedig Laczkó Brigitta mutatta be a megjelenteknek. Az igazgatónő a tankerület vezetőjének azt köszönte meg, hogy a fenntartó az eredmények eléréshez a lehetőséget biztosította.

Mindegyik helyszínen tehetséges tanulók bemutatói színesítették az ismertetéseket.
Meghívást kaptak a magas színvonalú szakmai munka és innovációk elismerését szolgáló rendezvényre a fenntartó KLIK tankerület, a városvezetés, a működtető KIGSz, a kivitelező, partnerintézmények, az SzMK, az Intézményi Tanács, a diákönkormányzat és sajtó képviselői.
Az eseményt a meghívottakkal folytatott beszélgetés, kapcsolaterősítés zárta.

Papírsárkány bemutató
2015. október 2., péntek

Szeptember 27-én rendezte meg a Halasi Hetek Alapítvány az I. Papírsárkány bemutatót és Légiparádét. A Fazekas Iskola 3. b osztálya lelkesen készült a bemutatóra. Tanítás után az osztályban maradva mindenki elkészítette a maga sárkányát! Díszítette, csinosította. Közös erővel elkészítettük még az iskola és az osztály sárkányát is!
Vasárnap pedig eljött a mi szelünk! Megreptettük a sárkányokat!
Mindenki külön mutatta be mire képes a sárkánya.
Mindenki kapott oklevelet és dicséretet, amivel elismerték a munkáját!
Városi kategóriában Ritter Rebeka első, Mandl Sebestyén második, Keresztúri Nóra harmadik helyezést ért el, oklevelet és serleget kaptak a helyezettek.

back to top