Országos versmondó verseny
2015. június 4., csütörtök

A kiskőrösi KT Általános és Középiskola Bem József Általános Iskolája ” A költészet fája életem…” elnevezéssel versmondó versenyt szervezett 2015. május 29-én. A verseny célja Petőfi örökségének megőrzése és ápolása. A rendezvényre az ország minden tájáról érkeztek diákok. Iskolánkat három tanuló képviselte, akik egy kötelező és egy szabadon választott verset adtak elő. Kiváló előadásokat, remek produkciókat hallhatott a zsűri és a közönség. A gyermekeket és kísérőiket délben svédasztalos ebéd várta, majd a verseny végén Petőfi Sándor szülőházát tekinthették meg. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a zsűri elnöke, Sirkó László színművész értékelte az élvezetes szavalatokat és hasznos tanácsokat adott a diákoknak az előadással kapcsolatosan.

Eredmények:
Patai Nóra Alexa 4. b és Szőnyi Dorottya 4. a osztályos tanulók a 3-4. korcsoportban ezüst minősítésben részesültek.
Maróti Bence 5. a osztályos tanuló az 5-6. korcsoportban ezüst minősítést ért el.
Felkészítő pedagógusok: Zsoldosné Papp Judit, Németh Ferencné és Maglódiné Gärtner Mária
Gratulálunk!

Pro Iuventute – 2015
2015. június 3., szerda

A Szilády Áron Társaság 1994. óta minden évben átadja a Pro Iuventute díjat, amelyet diákok szavazatai alapján az általuk legkedvesebbnek tartott pedagógus kap meg.
Iskolánkban idén Tóth Péter részesült ebben a megtiszteltetésben. A tanár úrról méltató gondolatokat Kárász Péter igazgatóhelyettes úr írt, amelyet itt olvashattok. A Halasmédia oldalán http://www.halasmedia.hu/index.php/online-hirek/kultura/15426-pro-iuventute-2015 a díjátadó ünnepségről írt teljes cikk elolvasható.
Tóth Péter kollégánk estében imponálóan gazdag szakmai eredményekre, széleskörű pedagógiai tevékenységre építhet, aki arra vállalkozik, hogy bemutatja szakmai munkásságát.
A sikeres gyermektornászból úgy lett intézményünk elismert testnevelője, hogy a közel 35 év alatt töretlen volt az intézmény iránti hűsége és a szó tényleges értelmében vett „testnevelői” elkötelezettsége. Tornaedzői eredményei, országos és nemzetközi sikerei közismertek, azokról évek óta beszámol a helyi sajtó is. Európa és országos bajnokaival készült riportokkal rendszeresen találkozunk. Csodálattal figyeljük a különböző városi rendezvényeken a gyerekkel tartott fitnesz és tornabemutatóit is. Azt talán kevesebben tudják, hogy Péter a nemrégiben lezajlott szakmai minősítési eljárásban is 100%-os teljesítményt nyújtott. Portfóliójába foglalt szakmai munkájáról elismeréssel szóltak a kirendelt szakértők is. Foglalkozásai nem csak teljesítmény centrikusak, de színesek és játékosak is, mindig az adott korosztálynak szólnak. Munkaközösség-vezetőként progresszív szervezője az intézmény sportéletének. Szervezője és vezetője olyan iskolai hagyománnyá növekedett rendezvényeknek, mint a családi sportnap, Fazekas kupa, DKMT kupa nemzetközi tornaverseny. Munkabírása, munkaszeretete elismerésre méltó. Kapcsolata a tanulókkal sok forrásból táplálkozik, hétköznapjait a tanórák és az edzések, a hétvégéit pedig a versenyek sorozata tölti ki. Péter bácsinak, ahogy a diákok nevezik, a korosztályokat tekintve az óvodás kortól az ifjúsági sportolókig terjed a palettája. Nem csoda tehát, hogy közös erőfeszítések és sikerek során kialakul az a láthatatlan kapocs, a tanulók és a pedagógus közötti kölcsönös tisztelet, megbecsülés és szeretet, mely e díj odaítélésének is alapja. Azon sem csodálkozunk, hogy ez a szoros kapcsolat nem szűnik meg a ballagás után sem, számtalan volt Fazekasos tanulónk jár vissza a délutáni és esti az edzéseire. Tóth Péter szakmai tevékenysége szorosan kapcsolódik a szélesebb és tágabb társadalmi környezetbe. Tornabíró, szakmai vizsgaelnök, a Bács-Kiskun Megyei Torna Szövetség elnöke, a fitnesz egyesület vezetőjeként nem csak iskolánknak, hanem a városnak is számtalan elismerést hozott. A sportnak, a sportos életmód szeretetének missziószerű, következetes átadása bölcs és határozott szakmaisággal párosul nála. Tantestületünk minden tagja névében sok szeretettel gratulálok! Ez úton is kívánok további sikereket, erőt és egészséget kollégánknak!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support