Tekó-Doló!
2015. január 27., kedd

Az idén is megrendezésre került a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskolában az informatika verseny általános iskolások számára. Az első forduló feladatainak megoldása alapján három tanulónk jutott a döntő megmérettetésre, melyet 2015. január 22-én rendeztek meg. A zsűri döntése alapján a Fazekasos diákok állhattak a dobogó mindhárom fokára.

1. helyezett: Vincze Milán (8. a)
2. helyezett: Faddi Stella (8. b)
3. helyezett: Kollár Levente (8. b)
Büszkék vagyunk rátok!

Debreceni siker
2015. január 25., vasárnap

2015. január 24-én Debrecenben rendezték meg a XXIII. Bocskai-Kupa tornaversenyt.

Az I. korcsoport B kategóriában a Fazekas csapata az 5. helyen végzett.
A csapat tagjai: Macska Dominik, Jósa Miló, Ádám Levente, Nagy Zsombor Bendegúz, Ifj. Tóth Péter, Rádi Ádám, és Vidra Dániel.

Az egyéni kupát ifj. Tóth Péter 1.b osztályos tanuló nyerte.

Felkészítők: Tóth Péter és Magyar Benjamin

Együtt Szaval a Nemzet
2015. január 22., csütörtök

Iskolánk 7-8. osztályos tanulói idén is csatlakoztak a 2015. évi a Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett Együtt Szaval a Nemzet kulturális programhoz.

Bozsik bronz
2015. január 15., csütörtök

A decemberi OTP Bank Bozsik Program intézményi rendszerében rendkívül eredményesen szerepeltek iskolánk csapatai. A 3.-4. osztályos gárda a 3., míg az 5.-6. osztályos csapat első helyen végzett a téli fordulóban a Szilády-gimnázium műfüves “buborékjában.” A program az idén folytatódott!
Szombaton egész nap pattogott a labda a református gimnázium arénájában.
A Fazekas-iskola 7.-8. osztályos együttese a 3. helyet szerezte meg a hat iskolát felvonultató tornán.
Az első találkozón 4-1-re sikerült legyőzni a tompai srácokat, a második találkozón azonban 5-3 arányban kikaptunk a kiskunmajsai gárdától.
A bronzmeccsen aztán 4-1-re sikerült felülmúlni a Balotaszállás csapatát.
Folytatás februárban.

Elmentünk, győztünk, hazajöttünk!
2015. január 14., szerda

2014. december 14-én a Szilády Áron Gimnáziumban tartották a Bozsik kupát, ahol iskolánk 5-6-os csapatával első helyezést értünk el. A csapat tagjai: Bokor Benjámin, Mátó Martin, Varga Dávid, Puskás Alex, Lakos Marcell, Berecki Erik, Mihalik Máté, Fodor Zsombor volt. Játszottunk Tompával, a Szilády RFC-vel, a Kecellel és a döntőt pedig a Kalocsával játszottuk le. Csapatunk gólszerzői: Varga Dávid, Mátó Martin, Fodor Zsombor. Kemény küzdelem volt, ahol a Fazekas csapata állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Fodor Zsombor 5. a

A KözgazdÁszok verseny díjazottjai
2015. január 5., hétfő

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola ebben a tanévben is megrendezte szokásos versenyét a közgazdasági ismeretek iránt érdeklődő nyolcadik osztályos tanulóknak.
Az elmúlt évekkel ellentétben nem csapatban, hanem egyénileg kellett a feladatokkal megbirkózniuk a versenyzőknek. Két tesztsorozat megoldása után közgazdász végzettségű személyekkel kellett interjúkat készíteniük, és a hallottak alapján tanulmányt készíteni a közgazdász szakmáról. Iskolánkból öt tanuló vett részt a versenysorozaton.

Faddi Stella a 3. helyezést ért el. Különdíjat kapott kiemelkedő dolgozatáért Müller Leila.

Oklevelüket és ajándékaikat az iskola karácsonyi ünnepségén vehették át.

Gratulálunk az eredményekhez!

Internetes nyelvi verseny
2015. január 4., vasárnap

Hagyományosan novemberben ismét megrendezték a Tekóban az internetes angol versenyt, ahol iskolánkból 11 tanuló vett részt. A verseny során a diákok országismereti kérdésekre válaszoltak az internet segítségével.

52 tanuló közül a Fazekasból két diák is dobogós helyezést ért el:
Balog Normann: 2. hely
Faddi Stella: 3. hely

Oklevelüket a Tekó karácsonyi ünnepségén vehették át.
Gratulálunk!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support