Fitness
2014. október 28., kedd

2014. október 25-én Mogyoród volt a házigazdája az újabb Országos Bajnokságnak (160 versenyző), ahol versenyzőink a következő eredményeket érték el:
Tóth Lili 2.,
Döme Vanessza 6. helyezett.

Kiválóan szerepelt még és nem sokkal maradtak le a helyezésektől: Boda Viktória, Stír Nikol, Tóth Fanni és Jáger Tekla.
Gratulálunk!

All Star Dávid
2014. október 11., szombat

A VIII. Szilády-Joma utánpótlás labdarúgó kupa ünnepélyes eredményhirdetése után kihirdették a korosztályok legjobb játékosait is. A III. korcsoportban Varga Dávid iskolánk ötödik osztályos tanulója teljesítményével bekerült a kupa “All Star” csapatába. Gratulálunk neki!

Bronz a Szilády Kupáról
2014. október 10., péntek

25 csapat részvételével 5 korcsoportban rendezték a Városi Sportpályán a VIII. Szilády-Joma Kupa kispályás labdarúgó tornát. A III. korcsoportos vagyis 5-6. osztályos csapatunk két negyedikes tehetséggel kiegészülve végül a Felsővárosi-iskola és a Szilády-gimnázium gárdái mögött bronzérmet nyertek. A csapat tagjai: Hideg Máté, Drávai Dániel, Fodor Zsombor, Mátó Martin, Varga Dávid, Ritter Rafael, Puskás Alex, Jeges Roland, Sztojka András, Bokor Benjámin, Lakos Marcell. A csapat irányításában nagyon sokat segített Hideg József és Tóth Tamás.

Kegyeleti staféta
2014. október 10., péntek

Az Aradi vértanúkra emlékezve hétfőn délután a Kertvárosi iskola melletti füves pályán rendezték öt iskola csapatának részvételével a kegyeleti váltófutó versenyt. A hagyományos stafétán 13 fős csapatok képviselték intézményüket.

Eredmények:

  1. Felsővárosi Általános Iskola
  2. Fazekas Mihály Általános Iskola
  3. Kertvárosi Általános Iskola
  4. Szent József Katolikus Általános Iskola
  5. Központi Református Iskola

DKMT Kupa
2014. október 7., kedd

2014. október 4-én Temesváron rendezték meg az 5. DKMT-Kupát.
Tornászaink a következő eredményeket érték el:

8-10 évesek:
Talaj: 1. Györgyi Adrián 4. Kopasz Bence
Gyűrű: 4. Györgyi Adrián
Korlát: 6. Györgyi Adrián

11-12 évesek:
Talaj: 3. Németh Dominik

13-14 évesek:
Összetett: 6. Süveges Csanád
Talaj: 4. Süveges Csanád
Gyűrű, ugrás, korlát: 6. Süveges Csanád

Gratulálunk!

Országos bajnok csapat
2014 október 6., hétfő

Hódmezővásárhelyen országos bajnokságot nyert a fitness csoport.

Az eseményen készült videó:

Autómentes napon szerepeltek iskolánk tanulói.
2014. október 6., hétfő

Autómentes napon szerepeltek iskolánk tanulói. Az eseményen készült videó Hirsch Lili szereplésével:

Budapesti kirándulás
2014. október 2., csütörtök

Iskolánk integrációs programjának egyik fontos feladata a szociális hátrányok enyhítése. A megvalósítás egyik lehetőségének választottunk szeptember 24-én egy kirándulás megszervezését Budapestre, a kulturális hátrányok enyhítése érdekében.
42 tanulóval indultunk reggel ¼ 8-kor különbusszal a fővárosba. Szűk 3 órás utazás után megérkeztünk első állomáshelyünkre, a Planetáriumba.
A Nap családja című bemutatót tekintettük meg, amelyből sok információt szerezhettünk a Napról és a bolygókról. A vetítés előtt a Planetárium körfolyosóján érdekes csillagászati eszközöket láttunk. Miután méretkeztünk, azt is megtudtuk, hogy a Holdon mennyi lenne testtömegünk. „Űrben tett sétánk” után a „Bécsi szelet Vendéglőben” elfogyasztottuk ízletes ebédünket. Finom húslevessel és rizs köretes rántott szelettel vártak bennünket. Ebéd után igyekeztünk a Természettudományi Múzeumba. A Búvárteremben múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt. Alsó és felső tagozatosok külön csoportban.
A foglalkozáson sok-sok érdekességet hallhattunk növényekről, állatokról. Nagyszerű dolog volt, hogy minden kitömött állatot megfoghattunk. Figyelmünket különböző kérdésekkel irányították a legfontosabb megfigyelni valókra.
Szívesen pózoltunk a hatalmas medve mancsai között.
A foglalkozás után az állandó kiállítást tekintettük meg, ahol kipróbálták az interaktív ismeretszerzést is az ügyesebbek. Lenyűgöző volt a számtalan fajtával belakott majomház, az ősember barlangja, az óriási méretű mamut, a gyönyörű madarak, lepkék látványa.
A múzeumi látogatás után indultunk haza. Este 6 órakor a fárasztó, de sok érdekeset nyújtó nap után megérkeztünk Kiskunhalasra. Jól éreztük magunkat, várjuk a következő lehetőséget!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support