Fitness
2014. október 28., kedd

2014. október 25-én Mogyoród volt a házigazdája az újabb Országos Bajnokságnak (160 versenyző), ahol versenyzőink a következő eredményeket érték el:
Tóth Lili 2.,
Döme Vanessza 6. helyezett.

Kiválóan szerepelt még és nem sokkal maradtak le a helyezésektől: Boda Viktória, Stír Nikol, Tóth Fanni és Jáger Tekla.
Gratulálunk!

All Star Dávid
2014. október 11., szombat

A VIII. Szilády-Joma utánpótlás labdarúgó kupa ünnepélyes eredményhirdetése után kihirdették a korosztályok legjobb játékosait is. A III. korcsoportban Varga Dávid iskolánk ötödik osztályos tanulója teljesítményével bekerült a kupa “All Star” csapatába. Gratulálunk neki!

Bronz a Szilády Kupáról
2014. október 10., péntek

25 csapat részvételével 5 korcsoportban rendezték a Városi Sportpályán a VIII. Szilády-Joma Kupa kispályás labdarúgó tornát. A III. korcsoportos vagyis 5-6. osztályos csapatunk két negyedikes tehetséggel kiegészülve végül a Felsővárosi-iskola és a Szilády-gimnázium gárdái mögött bronzérmet nyertek. A csapat tagjai: Hideg Máté, Drávai Dániel, Fodor Zsombor, Mátó Martin, Varga Dávid, Ritter Rafael, Puskás Alex, Jeges Roland, Sztojka András, Bokor Benjámin, Lakos Marcell. A csapat irányításában nagyon sokat segített Hideg József és Tóth Tamás.

Kegyeleti staféta
2014. október 10., péntek

Az Aradi vértanúkra emlékezve hétfőn délután a Kertvárosi iskola melletti füves pályán rendezték öt iskola csapatának részvételével a kegyeleti váltófutó versenyt. A hagyományos stafétán 13 fős csapatok képviselték intézményüket.

Eredmények:

  1. Felsővárosi Általános Iskola
  2. Fazekas Mihály Általános Iskola
  3. Kertvárosi Általános Iskola
  4. Szent József Katolikus Általános Iskola
  5. Központi Református Iskola

DKMT Kupa
2014. október 7., kedd

2014. október 4-én Temesváron rendezték meg az 5. DKMT-Kupát.
Tornászaink a következő eredményeket érték el:

8-10 évesek:
Talaj: 1. Györgyi Adrián 4. Kopasz Bence
Gyűrű: 4. Györgyi Adrián
Korlát: 6. Györgyi Adrián

11-12 évesek:
Talaj: 3. Németh Dominik

13-14 évesek:
Összetett: 6. Süveges Csanád
Talaj: 4. Süveges Csanád
Gyűrű, ugrás, korlát: 6. Süveges Csanád

Gratulálunk!

Országos bajnok csapat
2014 október 6., hétfő

Hódmezővásárhelyen országos bajnokságot nyert a fitness csoport.

Az eseményen készült videó:

Autómentes napon szerepeltek iskolánk tanulói.
2014. október 6., hétfő

Autómentes napon szerepeltek iskolánk tanulói. Az eseményen készült videó Hirsch Lili szereplésével:

Budapesti kirándulás
2014. október 2., csütörtök

Iskolánk integrációs programjának egyik fontos feladata a szociális hátrányok enyhítése. A megvalósítás egyik lehetőségének választottunk szeptember 24-én egy kirándulás megszervezését Budapestre, a kulturális hátrányok enyhítése érdekében.
42 tanulóval indultunk reggel ¼ 8-kor különbusszal a fővárosba. Szűk 3 órás utazás után megérkeztünk első állomáshelyünkre, a Planetáriumba.
A Nap családja című bemutatót tekintettük meg, amelyből sok információt szerezhettünk a Napról és a bolygókról. A vetítés előtt a Planetárium körfolyosóján érdekes csillagászati eszközöket láttunk. Miután méretkeztünk, azt is megtudtuk, hogy a Holdon mennyi lenne testtömegünk. „Űrben tett sétánk” után a „Bécsi szelet Vendéglőben” elfogyasztottuk ízletes ebédünket. Finom húslevessel és rizs köretes rántott szelettel vártak bennünket. Ebéd után igyekeztünk a Természettudományi Múzeumba. A Búvárteremben múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt. Alsó és felső tagozatosok külön csoportban.
A foglalkozáson sok-sok érdekességet hallhattunk növényekről, állatokról. Nagyszerű dolog volt, hogy minden kitömött állatot megfoghattunk. Figyelmünket különböző kérdésekkel irányították a legfontosabb megfigyelni valókra.
Szívesen pózoltunk a hatalmas medve mancsai között.
A foglalkozás után az állandó kiállítást tekintettük meg, ahol kipróbálták az interaktív ismeretszerzést is az ügyesebbek. Lenyűgöző volt a számtalan fajtával belakott majomház, az ősember barlangja, az óriási méretű mamut, a gyönyörű madarak, lepkék látványa.
A múzeumi látogatás után indultunk haza. Este 6 órakor a fárasztó, de sok érdekeset nyújtó nap után megérkeztünk Kiskunhalasra. Jól éreztük magunkat, várjuk a következő lehetőséget!

back to top