Felsős mesemondó – 2014. november 19.
2014. november 25., kedd

I. Tóth Anna 6.b
II. Lázár Nina 5.b
III. Süveges Csanád 7.a

Különdíjasok:
Ritter Rafael 5.a
Korsós Barbara 5.b

Mindenkinek gratulálunk!

Diákszimpózium – prezentációk
2014. november 20., csütörtök

Iskolánk kiválóan szerepelt az idei Diákszimpóziumon a Bibóban. Az előadások anyagát röviden bemutatva itt olvashatjátok, valamint az érdeklődők a prezentációkat is megtekinthetik.

Veréb Sándor:
“A postagalambról, hazatalálási képességéről, a postagalamb sportról beszéltem. Elemeztem a galamb sebességét befolyásoló tényezők közül a takarmányozást. Beszámoltam saját kísérleteim tapasztalatairól, melynek során összehasonlítottam a hagyományos tartástechnológiát a legújabb táplálék kiegészítők alkalmazásával szemben.”
Sanyi prezentációja ide kattintva letölthető.

Barna Szabolcs:
“Előadásomban a világ egyik legérdekesebb múltú autógyártóját, a Volkswagent mutattam be. A PPT összefoglalja a Bogár történetét és egyéb különlegességeket is bemutat, mint például a Hippi korszak, vagy a napjainkban fellelhető bogárstílusok. Ezen kívül pedig betekintést nyerhettek a hallgatók egy autómániás fejébe.”
Szabi prezentációja ide kattintva letölthető.

Faddi Stella:
“A színek mindig is jelen voltak az evolúció folyamán, bár csak az emberek életében volt a legjelentősebb. Az évtizedek, évszázadok során mindig is fontos szerepet töltöttek be a kultúrában és a művészetben. Már az ősemberek körében is igen fontosak voltak a színek. Amíg a férfiak a vadat üldözték, addig a nők a színes bogyókat (gyümölcsöket) gyűjtötték. Az ókorban is előszeretettel alkalmazták a falak, épületek díszítésében. Az elmúlt évszázadokban a festészetben nyilvánul meg a legfontosabb szerepe. A művészek kimutatták az érzelmeiket, vágyaikat, kreativitásukat a festészetben a színek által. A színek fontos szerepet játszottak és játszanak most is az emberek életében, a művészet, a kultúra, a pszichológia, a divat és manapság a marketing terén is.”
Stella prezentációja ide kattintva letölthető.

Diákszimpózium
2014. november 14., péntek

A Bibó István Gimnázium 2014. november 8-án diákszimpóziumot szervezett. Választott témájukról 7–8. és 9–10. évfolyamos diákok tartottak tízperces előadásokat. Az évfolyamoknak és a témáknak megfelelően hat zsűri értékelte az előadásokat. A zsűritagok egyetemi tanárok, kutatók, egyetemi hallgatók és a Bibó István Gimnázium tanárai voltak.

Eredmények:
Veréb Sándor Andor, 8. évfolyam természettudomány: 1. helyezett
Faddi Stella, 8. évfolyam természettudomány: 2. helyezett
Barna Szabolcs, 8. évfolyam társadalomtudomány: 1. helyezett
Gratulálunk!

Bolyai 4.
2014. november 11., kedd

A Bolyai megyei matematika versenyen 5-es csapatunk a 4. helyezést szerezte meg! A csapat tagjai: Szakál Réka, Répási Réka, Ritter Rafael Ádám és Varga Dávid. Felkészítőjük: Karsai Zsuzsanna, tanítónőjük matematikából Paczolayné Krix Erika néni volt. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

Mentoráló Intézmény lettünk
2014. november 7., péntek

Igazgatónőnk 2014. november 4-én Budapesten vehette át a KLIK megbízott elnökétől az igazolást Mentoráló Intézmény címünkről. A címhez vezető utat a Támop 3.1.7 projekt keretében végzett fejlesztő munkánk, majd 2014. februárjában referencia intézménnyé minősítésünk jelentette. Most pedig Az iskola közös ügyünk nevű Támop 3.1.4/B pályázatban való részvételünk folyik, hogy saját fejlesztésű innovációinkat átadjuk más, érdeklődő, azt adaptálni szándékozó iskoláknak.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support