Felsős mesemondó – 2014. november 19.
2014. november 25., kedd

I. Tóth Anna 6.b
II. Lázár Nina 5.b
III. Süveges Csanád 7.a

Különdíjasok:
Ritter Rafael 5.a
Korsós Barbara 5.b

Mindenkinek gratulálunk!

Diákszimpózium – prezentációk
2014. november 20., csütörtök

Iskolánk kiválóan szerepelt az idei Diákszimpóziumon a Bibóban. Az előadások anyagát röviden bemutatva itt olvashatjátok, valamint az érdeklődők a prezentációkat is megtekinthetik.

Veréb Sándor:
“A postagalambról, hazatalálási képességéről, a postagalamb sportról beszéltem. Elemeztem a galamb sebességét befolyásoló tényezők közül a takarmányozást. Beszámoltam saját kísérleteim tapasztalatairól, melynek során összehasonlítottam a hagyományos tartástechnológiát a legújabb táplálék kiegészítők alkalmazásával szemben.”
Sanyi prezentációja ide kattintva letölthető.

Barna Szabolcs:
“Előadásomban a világ egyik legérdekesebb múltú autógyártóját, a Volkswagent mutattam be. A PPT összefoglalja a Bogár történetét és egyéb különlegességeket is bemutat, mint például a Hippi korszak, vagy a napjainkban fellelhető bogárstílusok. Ezen kívül pedig betekintést nyerhettek a hallgatók egy autómániás fejébe.”
Szabi prezentációja ide kattintva letölthető.

Faddi Stella:
“A színek mindig is jelen voltak az evolúció folyamán, bár csak az emberek életében volt a legjelentősebb. Az évtizedek, évszázadok során mindig is fontos szerepet töltöttek be a kultúrában és a művészetben. Már az ősemberek körében is igen fontosak voltak a színek. Amíg a férfiak a vadat üldözték, addig a nők a színes bogyókat (gyümölcsöket) gyűjtötték. Az ókorban is előszeretettel alkalmazták a falak, épületek díszítésében. Az elmúlt évszázadokban a festészetben nyilvánul meg a legfontosabb szerepe. A művészek kimutatták az érzelmeiket, vágyaikat, kreativitásukat a festészetben a színek által. A színek fontos szerepet játszottak és játszanak most is az emberek életében, a művészet, a kultúra, a pszichológia, a divat és manapság a marketing terén is.”
Stella prezentációja ide kattintva letölthető.

Diákszimpózium
2014. november 14., péntek

A Bibó István Gimnázium 2014. november 8-án diákszimpóziumot szervezett. Választott témájukról 7–8. és 9–10. évfolyamos diákok tartottak tízperces előadásokat. Az évfolyamoknak és a témáknak megfelelően hat zsűri értékelte az előadásokat. A zsűritagok egyetemi tanárok, kutatók, egyetemi hallgatók és a Bibó István Gimnázium tanárai voltak.

Eredmények:
Veréb Sándor Andor, 8. évfolyam természettudomány: 1. helyezett
Faddi Stella, 8. évfolyam természettudomány: 2. helyezett
Barna Szabolcs, 8. évfolyam társadalomtudomány: 1. helyezett
Gratulálunk!

Bolyai 4.
2014. november 11., kedd

A Bolyai megyei matematika versenyen 5-es csapatunk a 4. helyezést szerezte meg! A csapat tagjai: Szakál Réka, Répási Réka, Ritter Rafael Ádám és Varga Dávid. Felkészítőjük: Karsai Zsuzsanna, tanítónőjük matematikából Paczolayné Krix Erika néni volt. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

Mentoráló Intézmény lettünk
2014. november 7., péntek

Igazgatónőnk 2014. november 4-én Budapesten vehette át a KLIK megbízott elnökétől az igazolást Mentoráló Intézmény címünkről. A címhez vezető utat a Támop 3.1.7 projekt keretében végzett fejlesztő munkánk, majd 2014. februárjában referencia intézménnyé minősítésünk jelentette. Most pedig Az iskola közös ügyünk nevű Támop 3.1.4/B pályázatban való részvételünk folyik, hogy saját fejlesztésű innovációinkat átadjuk más, érdeklődő, azt adaptálni szándékozó iskoláknak.

back to top