Fit-Dance Országos Bajnokság
2014. március 31., hétfő

2014. március 29-én Budapesten rendezték meg a Fit-Dance Országos Bajnokságot. Az induló 173 versenyző közül iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el.

II. korcsoport 4. helyezett: Döme Vanessa
V. korcsoport 1. helyezett: Tóth Fanni
VI. korcsoport 3. helyezett: Tóth Lili

Nagyon jól versenyeztek még: Boda Viktória, Stír Nikol és Jáger Tekla.
Gratulálunk!

Mi történt velünk a témahéten?
2014. március 25., kedd

Ellátogattak hozzánk a Kiskunhalasi Mézlovagrend tagjai. Érdekes előadást tartottak nekünk a méhészetről. Hoztak magukkal méhészeti eszközöket, különféle ízű mézeket, melyeket meg is kóstolhattunk. A feladatlapot ügyesen kitöltő gyerekek méhecskés csokoládét kaptak.

Kínáról hallhattunk úti beszámolót dr. Visnyovszki Lászlónétól, aki színes képanyaggal szemléltette személyes élményeit. Márti nénitől többek között azt tudtuk meg, hogy a kínai emberek rendkívül derűsek, folyton mosolyognak. A napjukat tornával kezdik. A kínai nagy falról és az agyagkatonákról is sok érdekes történetet hallhattunk.

A Thorma János múzeumban a Kincsek a homokban című kiállítást tekintettük meg. Láttunk üveg ivókürtöt, lószerszámokat, ékszereket, avarkori és honfoglaláskori fegyvereket. A múzeumban megcsodálhattuk Thorma János festményeit, majd egy ásatás mozzanataival ismerkedtünk meg, később pedig kézműveskedtünk is.

Jártunk a csillagászati obszervatóriumban is. Szimulált modellen mutatták meg nekünk bolygónk mozgását. A tetőn az űrkutatás mai helyzetéről a legfrissebb tudományos tényektől is képet kaphattunk. Távcsövön csodálhattuk meg az Orion övet és a legnagyobb bolygót a Jupitert.

Örülünk, hogy ötödikesek vagyunk, mert így jövőre is részt vehetünk a témahét rendezvényein.

(az 5. évfolyam diákjai)

A mezein futottunk!
2014. március 24., hétfő

Több, mint 250-en rajtoltak a mezei futó diákolimpia körzeti döntőjén a Városi Sportpályán. A halasi iskolák mellett nagy létszámmal érkeztek versenyzők Kunfehértóról, Jánoshalmáról és Jászszentlászlóról is. A 2. korcsoportban (3.-4. osztály), 1500 méteren, Fodor Zsombor nagy különbséggel, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, a 4. korcsoportos csapatunk (Koczka Gergő, Koczka László, Laskovics Marcell, Temesvári Richárd, Süveges Csaba) az embert próbáló 3000 méteren a harmadik helyen zárt.
Gratulálunk! Szép volt fiúk!

Tornász diákolimpia – elődöntő
2014. március 11., kedd

2014. március 8-án Budapesten rendezték meg az országos diákolimpia elődöntőjét.
Iskolánk csapata mindkét korcsoportban az előkelő 1. helyet szerezte meg.

A csapat tagjai:
II. korcsoport – Kopasz Bence, Vince László, Baricz Máté, Györgyi Adrian, Urbán Dominik, Németh Dominik
III-IV.korcsoport – Kádár Zalán, Kádár Leander, Süveges Csanád, Süveges Csaba, Szalai Ádám, László Dénes

Gratulálunk!

Versünnep
2014. március 10., hétfő

„Két ember között a legrövidebb út ma is a vers.”
(Mezey Katalin)

Az iskola hagyományos tavaszi rendezvénye ezúttal eltért az előző évek gyakorlatától, ugyanis intézményünk csatlakozott a Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon meghirdette nemzetközi vers- és prózamondó fesztiválhoz. A verseny eddig csak a színművészek, az előadóművészek és a szakirányú egyetemek hallgatóinak adott lehetőséget a magyar líra kincseinek népszerűsítésére határainkon belül és kívül, idén viszont a szervezők már lehetőséget teremtettek a nem professzionális előadók, kivált az általános iskolások saját közösségük előtti bemutatkozására is.
2014. március 5-én iskolánk szavalóversenyén 44, kortárs magyar verset előadó felsős versmondó lépett közönség elé, huszonhárom ötödik-hatodikos és huszonegy hetedik-nyolcadikos. A rendezvényen – a Lyra együttesből – fellépett Sebők Judit és Csorvási Zoltán is, akik Zelk Zoltán és Kányádi Sándor egy-egy megzenésített versét adták elő.
A zsűrielnök Mezey Katalin József Attila-díjas költő volt, aki a verseny végén arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy a szép beszéd és a hiteles előadásmód, a megfelelő versválasztás alapján született meg a végeredmény:

5-6. évfolyam
I. helyezett Fetter Martin, 6.b
II. helyezett Fazekas Tamás, 5.a
III. helyezett Bereczki Martin, 5.a
Különdíjas Nagy Norbert, 6.b

7-8. évfolyam
I. helyezett Simon-Jójárt Krisztina, 8.a
II. helyezett Kis-Baranyi Csörsz, 7.a
III. helyezett Barna Szabolcs, 7.a
Különdíjas Kolompár Gábor, 7.a

Norbi magyartanára Vörös Mária, Krisztié és Szabolcsé Maglódiné Gärtner Mária, a többieket pedig Mészárosné Farkas Mária készítette fel.
A Weöres Sándor megyei szavalóverseny területi fordulójára továbbjutottak, és 2014. március 21-én iskolánkat a Kertvárosi Általános Iskolában képviselik: Fetter Martin 6.b és Simon-Jójárt Krisztina 8.a.

Valamennyi résztvevőnek szívből gratulálunk:
Feketéné Pősz Anett és Mészárosné Farkas Mária, a verseny szervezői.

Játékos sportdélután
2014. március 4., kedd

Február 27-én az integrációs programban résztvevő tanulóknak játékos sportdélutánt rendeztünk az iskola tornacsarnokában. A bemelegítő gyakorlatok után 4 csapat versengett egymással. Különböző nehézségű feladatokban kellett gyorsaságukat, ügyességüket bizonyítani. Mindannyian derekasan küzdöttek a győzelemért.
A fárasztó verseny után jólesett a gyerekeknek a finom szendvics és tea.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support