Fit-Dance Országos Bajnokság
2014. március 31., hétfő

2014. március 29-én Budapesten rendezték meg a Fit-Dance Országos Bajnokságot. Az induló 173 versenyző közül iskolánk tanulói a következő eredményeket érték el.

II. korcsoport 4. helyezett: Döme Vanessa
V. korcsoport 1. helyezett: Tóth Fanni
VI. korcsoport 3. helyezett: Tóth Lili

Nagyon jól versenyeztek még: Boda Viktória, Stír Nikol és Jáger Tekla.
Gratulálunk!

Mi történt velünk a témahéten?
2014. március 25., kedd

Ellátogattak hozzánk a Kiskunhalasi Mézlovagrend tagjai. Érdekes előadást tartottak nekünk a méhészetről. Hoztak magukkal méhészeti eszközöket, különféle ízű mézeket, melyeket meg is kóstolhattunk. A feladatlapot ügyesen kitöltő gyerekek méhecskés csokoládét kaptak.

Kínáról hallhattunk úti beszámolót dr. Visnyovszki Lászlónétól, aki színes képanyaggal szemléltette személyes élményeit. Márti nénitől többek között azt tudtuk meg, hogy a kínai emberek rendkívül derűsek, folyton mosolyognak. A napjukat tornával kezdik. A kínai nagy falról és az agyagkatonákról is sok érdekes történetet hallhattunk.

A Thorma János múzeumban a Kincsek a homokban című kiállítást tekintettük meg. Láttunk üveg ivókürtöt, lószerszámokat, ékszereket, avarkori és honfoglaláskori fegyvereket. A múzeumban megcsodálhattuk Thorma János festményeit, majd egy ásatás mozzanataival ismerkedtünk meg, később pedig kézműveskedtünk is.

Jártunk a csillagászati obszervatóriumban is. Szimulált modellen mutatták meg nekünk bolygónk mozgását. A tetőn az űrkutatás mai helyzetéről a legfrissebb tudományos tényektől is képet kaphattunk. Távcsövön csodálhattuk meg az Orion övet és a legnagyobb bolygót a Jupitert.

Örülünk, hogy ötödikesek vagyunk, mert így jövőre is részt vehetünk a témahét rendezvényein.

(az 5. évfolyam diákjai)

A mezein futottunk!
2014. március 24., hétfő

Több, mint 250-en rajtoltak a mezei futó diákolimpia körzeti döntőjén a Városi Sportpályán. A halasi iskolák mellett nagy létszámmal érkeztek versenyzők Kunfehértóról, Jánoshalmáról és Jászszentlászlóról is. A 2. korcsoportban (3.-4. osztály), 1500 méteren, Fodor Zsombor nagy különbséggel, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, a 4. korcsoportos csapatunk (Koczka Gergő, Koczka László, Laskovics Marcell, Temesvári Richárd, Süveges Csaba) az embert próbáló 3000 méteren a harmadik helyen zárt.
Gratulálunk! Szép volt fiúk!

Tornász diákolimpia – elődöntő
2014. március 11., kedd

2014. március 8-án Budapesten rendezték meg az országos diákolimpia elődöntőjét.
Iskolánk csapata mindkét korcsoportban az előkelő 1. helyet szerezte meg.

A csapat tagjai:
II. korcsoport – Kopasz Bence, Vince László, Baricz Máté, Györgyi Adrian, Urbán Dominik, Németh Dominik
III-IV.korcsoport – Kádár Zalán, Kádár Leander, Süveges Csanád, Süveges Csaba, Szalai Ádám, László Dénes

Gratulálunk!

Versünnep
2014. március 10., hétfő

„Két ember között a legrövidebb út ma is a vers.”
(Mezey Katalin)

Az iskola hagyományos tavaszi rendezvénye ezúttal eltért az előző évek gyakorlatától, ugyanis intézményünk csatlakozott a Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon meghirdette nemzetközi vers- és prózamondó fesztiválhoz. A verseny eddig csak a színművészek, az előadóművészek és a szakirányú egyetemek hallgatóinak adott lehetőséget a magyar líra kincseinek népszerűsítésére határainkon belül és kívül, idén viszont a szervezők már lehetőséget teremtettek a nem professzionális előadók, kivált az általános iskolások saját közösségük előtti bemutatkozására is.
2014. március 5-én iskolánk szavalóversenyén 44, kortárs magyar verset előadó felsős versmondó lépett közönség elé, huszonhárom ötödik-hatodikos és huszonegy hetedik-nyolcadikos. A rendezvényen – a Lyra együttesből – fellépett Sebők Judit és Csorvási Zoltán is, akik Zelk Zoltán és Kányádi Sándor egy-egy megzenésített versét adták elő.
A zsűrielnök Mezey Katalin József Attila-díjas költő volt, aki a verseny végén arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy a szép beszéd és a hiteles előadásmód, a megfelelő versválasztás alapján született meg a végeredmény:

5-6. évfolyam
I. helyezett Fetter Martin, 6.b
II. helyezett Fazekas Tamás, 5.a
III. helyezett Bereczki Martin, 5.a
Különdíjas Nagy Norbert, 6.b

7-8. évfolyam
I. helyezett Simon-Jójárt Krisztina, 8.a
II. helyezett Kis-Baranyi Csörsz, 7.a
III. helyezett Barna Szabolcs, 7.a
Különdíjas Kolompár Gábor, 7.a

Norbi magyartanára Vörös Mária, Krisztié és Szabolcsé Maglódiné Gärtner Mária, a többieket pedig Mészárosné Farkas Mária készítette fel.
A Weöres Sándor megyei szavalóverseny területi fordulójára továbbjutottak, és 2014. március 21-én iskolánkat a Kertvárosi Általános Iskolában képviselik: Fetter Martin 6.b és Simon-Jójárt Krisztina 8.a.

Valamennyi résztvevőnek szívből gratulálunk:
Feketéné Pősz Anett és Mészárosné Farkas Mária, a verseny szervezői.

Játékos sportdélután
2014. március 4., kedd

Február 27-én az integrációs programban résztvevő tanulóknak játékos sportdélutánt rendeztünk az iskola tornacsarnokában. A bemelegítő gyakorlatok után 4 csapat versengett egymással. Különböző nehézségű feladatokban kellett gyorsaságukat, ügyességüket bizonyítani. Mindannyian derekasan küzdöttek a győzelemért.
A fárasztó verseny után jólesett a gyerekeknek a finom szendvics és tea.

back to top