Sakkozóink sikerei
2013. november 28., csütörtök

November 23-án szombaton Kecskeméten rendezték meg a Három Gúnár országos gyermek sakkversenyt. A fiúknál Vorák Patrik 5.b, a lányok mezőnyében pedig Király Kata 5.a szerezte meg az előkelő 1. helyet. Gratulálunk nekik!

Hód Kupa
2013. november 26., kedd

Varga Kata 5.a osztályos tanuló november 23-24-én a Hód kupán eredményesen versenyzett. 2 darab harmadik és 1 darab ötödik helyezéssel lett gazdagabb. Ötödik lett 50m pillangón és a dobogó harmadik fokára állhatott 200 méter vegyesen, illetve 400 méter gyorson.
Gratulálunk neki és további sok sikert kívánunk!

Bolyais sikerek
2013. november 24., vasárnap

A november elején megrendezett országos Bólyai magyar nyelv és irodalom csapatversenyen a megyei fordulóban Bács-Kiskun és Csongrád megye csapatai közül kiváló eredményt értek el iskolánk tanulói.

A 3. évfolyamon Baricz Máté, Szőnyi Dorottya, Tomicskó Zoltán és Tóth Fanni alkotta csapat ezüstérmes lett. Felkészítőjük Németh Ferencné.

A 4. évfolyamos csapat tagjai – Vígh Viktória, Kádár Laura, Simon Csenge, Pastrovics Petra – ötödik helyezést értek el. Őket Ladányi Sándorné készítette fel.

Szőnyi Borbála, Tihanyi Janka, Fuchs Dorina és Takács Nikolett 6. osztályos tanulók a 6. helyen végeztek. A csapatot Vörös Mária segítette a felkészülésben.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Fit Kid class “Cupa Prieteniei”
2013. november 11., hétfő

Fit Kid class ” Cupa Prieteniei” (Barátság Kupa) Open Romania
2013. november 8-10-ig rendezték meg Romániában a Barátság Kupa névre hallgató fitness versenyt.

Eredmények:

I. korcsoport:
1. Szakál Maya

IV. korcsoport:
2. Lintner Adrienn
3. Hirch Lili
4. Tassi Nelli

VI. korcsoport:
1. Földi Cintia

Csoportos eredmények:
Duóban 2. lett Hirsch Lili.
Csapatban 1. helyezést ért el Tassi Nelli.

Gratulálunk!

A szó megindít, a példa vonz
2013. november 11., hétfő

A TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0123, A szó megindít, a példa vonz című projekt sikeres megvalósításának köszönhetően referencia iskolaként ismernek minket, és sok iskolából érkeznek hozzánk tanítási módszereket tanulni, átvenni.

2013. október 21., 25., november 4. és 11. napokon ismét sok vendégünk volt.

A KLIK mélykúti Szvetnik Joachim Általános Iskola Iskola számára adtuk át a Tanulásmódszertan- és gondolkodásfejlesztés tudástérképek segítségével című, az Educatio Kft kosar.educatio.hu felületére is feltöltött jó gyakorlatunkat, hospitálási lehetőséggel együtt.
Hospitálást, helyszíni tapasztalatszerzést, továbbképzést biztosítottunk 10 pedagógusuk számára.
Mentorálás, az adaptációs folyamatba ágyazott felkészítés is történt a 10 fő számára.

Kiadványokat, DVD, CD lemezeket (minták a tudástérkép alapú e-tananyagokra), Tudástérkép c. könyveket is kaptak a vendégek részletes alkalmazási leírással.

A bemutató órákat és a hozzájuk tartozó műhelyfoglalkozásokat Kárász Péter, Királyné Bálint Karolina, Jakabfi Márta és Csendes Sándorné tartotta. A képzést, mentorálást pedig Nagy Czirok Lászlóné, Tihanyiné Gerencsér Ágnes és Kárász Péter.

Diákszimpózium
2013. november 10., vasárnap

2013. november 9-én a Bibó Gimnáziumban diákszimpóziumot rendeztek, melyre 7-8 és 9-10-es diákok jelentkezhettek. Feladat volt, hogy társadalomtudományi, vagy természettudományi témában végezzenek a diákok kutatómunkát és azt mutassák be. Iskolánkból többen is jelentkeztek a megmérettetésre.

Társadalomtudomány:
Faddi Stella és Barna Szabolcs Fazekas Mihály életéről készített prezentációt. (felkészítő nevelő: Kinsztlerné Lázár Erzsébet tanárnő)
Fehér Ádám és Szlávik Armand egy I. világháborús naplót dolgoztak fel. (felkészítő: Csányi Andrea tanárnő)
Simon Jójárt Krisztina és Maglódi Krisztina pedig feltalálókról készítettek prezentációt. (felkészítő: Nagy Czirok Lászlóné igazgatónő)

Természettudomány:
Barna Szabolcs az autókról és a környezetszennyezés kapcsolatáról készített előadást. (felkészítő: Kárász Péter tanár úr)

Eredmények:
A természettudományi szekcióban Barna Szabolcs 2. helyezést ért el.
A társadalomtudományi szekcióban Fehér Ádám és Szlávik Armand 3. helyezést értek el.

Gratulálunk!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support