Kalandok egy esős napon
2013. február 27., szerda

2013. február 23-án újabb lehetőség adódott egy kirándulásra a Kolon-tónál. Sajnos az idő nem kedvezett, így a betervezett 6-7 km-es gyalogtúrából egy autós nézelődés kerekedett. A túravezetőnk olyan élvezettel tudott mesélni a látnivalókról, a környék jellegzetes növényeiről, madarairól, hogy képzeletünk szárnyra kelt. Távcsövön keresztül figyeltük meg a fészkén üldögélő réti sas mamát, aki akkora fészket épít, hogy 6-7 kisgyerek kényelmesen elférne benne. Láttunk szürke marhát, bivalyokat és az esővel cseppet sem törődő, ugrándozó kis borjakat. A környék állat-és növényvilágával való ismerekedést tovább folytatjuk tavasszal.

Tornaverseny
2013. február 26., kedd

2013. február 23-án Izsákon rendezték meg a X. Sárfehér-Kupát.

Eredmények:
I-II.kcs „A” kategória
Csapat:
1. hely Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola (Puskás Alex, Jacsó Gergő, Németh Dominik, Kopasz Bence, Vígh Gábor)

Egyéni:
2. Puskás Alex
3. Jacsó Gergő
4. Németh Dominik
6. Kopasz Bence

III-IV.kcs „A” kategória
Csapat:
1. hely Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola (Süveges Csanád, Süveges Csaba, László Dénes, Kádár Zalán, Kádár Leander, Kocsis Márk, Szalai Ádám, Masa Bence)

Egyéni:
1. Szalai Ádám
3. Süveges Csanád
4. László Dénes
5. Süveges Csaba

Ifjú Várhegyi József Emlékverseny
2013. február 25., hétfő

A Szent József Katolikus Általános Iskolában rendezték meg a hétvégén a már hagyományosnak mondható asztalitenisz versenyt.

Eredmények:
Fiúk:
1. Péter-Szabó Marcell
3. Fekete Ádám
6. Papp Attila
Csapatban az előkelő 2. helyet szerezték meg.

Lányok:
1. Tóth Enikő
Gratulálunk!

Asztalitenisz
2013. február 25., hétfő

Kecskeméten a Diákolimpia megyei döntőjén jól szerepeltek ping-pongosaink. A lány csapatok közül 2. helyezést ért el a Tóth Enikő, Szöllősi Nikolett páros. Péter-Szabó Marcell egyéniben 6. helyezést ért el.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

I. helyezés a területi Kazinczy-versenyen
2013. február 13., szerda

A Szép Magyar Beszéd verseny területi fordulóját a Bibó István Gimnázium rendezte 2013. 02. 12-én. Iskolánkat 5-6-os korcsoportban Nagy Norbert (felkészítője: Vörös Mária), a 7-8-os korcsoportban Pető Gréta (felkészítője: Kinsztlerné Lázár Erzsébet) képviselte.
A szervezők ismét jó ötlettel leptek meg minket. A versenyzők Kazinczy Ferenc kortársainak személyiségébe bújhattak a verseny idejére, az ő nevükön versenyezhettek. A szokásoknak megfelelően itt is a hozott szöveg felolvasásával kezdtek a résztvevők, majd 10 perc felkészülés után az új szöveget kellett helyesen értelmezve bemutatni. Gréta is, Norbi is dicséretesen teljesített. Az eredményhirdetéskor Norbi a III. helyezésért járó oklevelet és könyvjutalmat vehetett át, Gréti pedig megnyerte a területi versenyt. Ezzel jogot szerzett arra, hogy április 5-7-ig Kisújszálláson a Dunától keletre eső megyék versengésén képviselje térségünket.
Gratulálunk nekik, Grétinek jó felkészülést, további szép sikereket kívánunk.

Úszás
2013. február 7., csütörtök

A hét végén rendezték meg az V. nemzetközi TYR kupát Hódmezővásárhelyen. Varga Kata 4. a osztályos tanulónk a Halasthermál Úszó és Gyógyúszó egyesület színeiben versenyzett. Az elért eredmények: 2 db bronz érem (200m vegyes úszás és 100m gyorsúszás), 2db 4. és 2db 6. helyezés. Gratulálunk!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support