Kirándulás a Kolon-tónál
2012. október 24., szerda

2012. október 21-én kirándulást tehetett iskolánkból 11 tanuló a Kolon-tóhoz. Ezen a napsütéses őszi napon a gyerekek megfigyelhették a környék madarait, a madárgyűrűzést. Nagy sétát tettek a tónál és a tavat körülölelő természetvédelmi területen számtalan növényt és állatot tanulmányoztak.
A napot egy finom kései ebéddel zárták egy izsáki étteremben. A kirándulás ingyenes volt, mivel mind a tizenegyen tagjai egy, az iskolánkban működő programnak.

Október 23-ára emlékezünk
2012. október 19., péntek

Iskolánkban az 5. és a 8. évfolyam által adott színvonalas műsor segítségével emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.

A Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület rajz- és fotópályázata
2012. október 10., szerda

A Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület „Állatok a családunkban” címmel rajz-és fotópályázatot hirdetett.

Iskolánk díjazott tanulói:
Rajzpályázat:
Első helyezés: Mészáros Réka 4.b. Jutalmul egy digitális fényképezőgépet kapott.
Fotópályázat:
Harmadik helyezés: Tihanyi Kata 7.b
Különdíj: Tihanyi Janka 5.a
Gratulálunk!

Bronzérmes a Fazekas foci csapata
2012. október 9., kedd

Az Aradi vértanúk labdarúgó tornán iskolánk az előkelő 3. helyet szerezte meg.

Gratulálunk!

Jutalomkiránduláson voltak tanulóink
2012. október 3., szerda

Iskolánk 15 természetet kedvelő tanulója 3 felejthetetlen napot töltött a Bükk-fennsíkon az erdő közepén, Jávorkúton. Beváltották azt az ajándékutalványt, melyet a Bókay Árpád országos biológiaversenyen nyertek. Útjuk során megtekintették Lillafüreden a mésztufa barlangot, ellátogattak egy kohászati múzeumba. Túráztak az ősfenyvesben, a Szalajka-völgyben, Csipkéskúton megnézték a lipicai csődörcsikók téli szálláshelyét. Megfigyelték az őszi erdőt, vizsgálták az állatok nyomait, s este hallgatták a szarvasok bőgését.

A sík terephez szokott tanulók alaposan elfáradva, de feltöltődve tértek vissza Kiskunhalasra.

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support