Dr. Szabó Miklós országos szövegértési verseny
2012. március 24., szombat

2012. március 23-án Kiskunhalason a Bibó István Gimnáziumban találkoztak a Dr. Szabó Miklós országos szövegértési verseny döntősei.
A döntő három fordulóból állt: hangzó szöveg írásbeli feladatokkal, írásbeli feladatok, és szövegolvasás, -elmondás követték egymást.
Az idei, 19. országos verseny témája, ismeretanyaga Berki Viola Munkácsy-díjas grafikus, festő tevékenysége köré szerveződött.
A döntőben a háromfős versenybizottság (prof. dr. Balázs Géza, az ELTE egyetemi tanára, tanszékvezető; Jánossy Gábor, az MLE Olvasásra Nevelési Bizottságának elnöke és dr. Szabó Miklósné, középiskolai magyartanár) az alábbi végeredményt állapította meg:
I.
Sütő Eszter, Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános Iskola, Eger (felkészítő: Sipos Zoltánné)
II.
Bauer Emese, Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános Iskola, Eger (felkészítő: Sipos Zoltánné);
III.
Perényi Domonkos, SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, Szeged (felkészítő: Lénárd Judit);
IV.
Vanyúr László, Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola, Kiskunhalas (felkészítő: Mészárosné Farkas Mária)
Laci különdíjat kapott, mint a legjobb halasi versenyző, szövegolvasó és – elmondó, aki a sokak által – nem ok nélkül – legnehezebbnek tartott harmadik fordulóban 100 %-os teljesítményt nyújtva a maximális 30 pontot szerezte meg.
Gratulálunk!

Fazekasos a magyar serdülő válogatott keretben
2012. március 22., csütörtök

Március 3-án Budapesten rendezték meg az országos serdülő felmérést, ahol Szalai Ádám bekerült a magyar serdülő válogatott keretbe. Süveges Csanád is tisztességesen helytállt. Gratulálunk!

Két “fazekasos” bajnok a mezei diákolimpián
2012. március 18., vasárnap

Szeles, de napos időben rendezték meg több száz halasi és környékbeli általános iskolás részvételével a mezei futó diákolimpia körzeti döntőjét a kórház melletti Csetényi Parkban. Iskolánkat négy korcsoportban húsz versenyző képviselte. Az idén először kiírt I. korcsoportos futamban a 2.b osztályba járó Fodor Zsombor ért először célba. Az 5-6. osztályosok versengésében a már rutinos győzőnek számító Horváth Lilla diadalmaskodott. Ő a 6.b osztályba jár. Csapataink sem szégyenkeztek! Az 5-6. osztályosok között a Horváth Lilla, Rébék Cintia, Földi Cintia, Csehó-Kovács Nikolett összetételű gárda a 2. lett. A fiúknál a Font Miklós, Kocsis Márk, Pap Jonatán, Süveges Csaba alkotta együttes a 3. helyen végzett. A legjobbak március 22-én, Kecskeméten, a megyei döntőben futhatnak.

Török vendégek iskolánkban
2012. március 17., szombat

2012. március 12-15 között két török vendégtanár látogatott iskolánkba. Ismerkedtek az itt folyó munkával, több osztályt és több órát is meglátogattak. Ümit Kaya és Tayfun Yörük informatikát tanít a török tanulóknak. Elsősorban tanítási módszereink és eszközeink érdekelték őket, de több szabadidős programban is részt vettek.

Városi versmondó verseny
2012. március 17., szombat

A Kertvárosi Általános Iskolában tartották 2012. március 9-én a városi szavalóversenyt. Iskolánkat az 5-6. évfolyamon Tóth Enikő 5. a (felkészítő tanára: Kinsztlerné Lázár Erzsébet), a 7-8. évfolyamon pedig Vanyúr László 8. c (felkészítő tanára: Mészárosné Farkas Mária) képviselte.
Mindketten szép teljesítményt nyújtottak. Palásti Károly, a zsűri elnöke, aki a Bibó István Gimnázium igazgatóhelyettes-magyar tanára, valamennyi résztvevő előadását méltatta – hasznos tanácsokkal látva el versenyzőt és felkészítő tanárt egyaránt.
Laci – két bibós versmondó mögött – a 3. helyezést szerezte meg.
Gratulálunk!

Tenisz
2012. március 17., szombat

A március 11-én Budapesten megrendezett Match Point TC országos teniszversenyen Gudmon Olivér 3. helyezést ért el 18 versenyző közül. Gratulálunk!)

“Kirándul a család” – rajzpályázat
2012. március 13., kedd

A Fészekrakó Halas Kistérségi Nagycsaládosok Egyesülete “Kirándul a család” rajzpályázatán iskolánk tanulói sikeresen szerepeltek.

A következő helyezéseket érték el:
3 osztályos korcsoportban I. Mészáros Réka 3.b
4 osztályos korcsoportban I. Szőnyi Borbála 4.b
6osztályos korcsoportban I. Endre Klaudia 6.a III. Szabó Luca 6.a
2 osztályos korcsoportban III. Bite Richárd 2.b III. Simon Csenge 2.b

Sakk – országos döntős a fazekas
2012. március 13., kedd

Március 3-án, új helyszínen, Hajóson rendezték a sakk megyei diákolimpiai csapatdöntőt, melyen fényes halasi, fazekasos siker született. A László Máté, Tapodi Norman, Király Kata (lány tanuló indulhat a fiúk mezőnyében) összeállítású csapat alsó tagozatos fiú kategóriában indult és megelőzve a soltvadkertiek és kiskunfélegyháziak gárdáját a megye legjobb csapataként jutott be a május végén Szombathelyen megrendezendő országos döntőbe. Ugyanezen a versenyen felső tagozatos fiúcsapatok kategóriájában holtversenyt hozó bronzérmes helyen zárt a Szilády és a Felsőváros együttese.

A győztes csapat tagjai tovább készülnek edzőjükkel, Nagy János tanár úrral a megyei egyéni diákolimpiai döntőre.

„Itt születtem én ezen a tájon”
2012. március 12., hétfő

2012. március 2-án Kiskőrösön rendezték meg a xv. megyei vers-és prózamondóversenyt. „Magyar táj magyar ecsettel” témakörben Nemes-Nagy Ágnes, Gazdag Erzsi és Áprily Lajos műveivel szerepeltek iskolánk 3. b osztályos tanulói. A zsűri döntése után a következő végeredmény született:

II. Tóth Anna
IV. Mészáros Réka
V. Németh Dominik Márk
Tandari Petra – különdíj

Tóth Anna továbbjutott az országos versenyre. Siklóson, március 28-án lesz a nagy megmérettetés.

Gratulálunk az elért eredményekhez!

ZRÍNYI ILONA MATEMATIKAVERSENY 2012
2012. március 8., csütörtök

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematikaversenyt.

A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánták mérni. Lehetőséget biztosítottak arra, hogy az iskolák 3-8. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat.
Iskolánkból a legtehetségesebbek, illetve a matematikát szerető, értő és kedvelő tanulók neveztek be a versenyre. Mind a hat évfolyamból ( 3-8.osztályig) összesen 38 tanuló nevezett és mérette meg tudását.
A matematikaverseny megyei/körzeti fordulója 2012. február 17-én (pénteken) lezajlott. A kétfordulós verseny teszt formájában került lebonyolításra.
A megyei forduló eredményhirdetésére március 2-án pénteken 14 órakor került sor a verseny rendezésére felkért Szilády Áron Református Gimnázium tornacsarnokában.
Iskolánkból az eredményhirdetésen László Máté 5.a osztályos tanuló vehetett részt. A várakozást nagy izgalom kísérte, mert a helyezés az eredményhirdetésen derült ki.
Ebben az évben az indulók száma 400 fő volt. A versenyen határainkon túl élő magyarul tudó diákok is részt vettek. 2000 fő feletti nevező esetén évfolyamonként a verseny első húsz helyezettje oklevelet és tárgy jutalmat kapott. (a versenykiírás szerint)

László Máté az 5. évfolyamon az 5. helyezést érte el. Örömét azzal is fokozták, hogy Kiskunhalas város különdíjjal jutalmazta a kiskunhalasi iskolákból benevezett tanulók közül a legeredményesebben teljesítő diákot.

Gratulálok Máténak és további sok, eredményes, sikeres tanulást és versenyzést kívánok.

Kiskunhalas, 2012. március 5.

Karsai Zsuzsanna
felkészítő tanára

Zrínyi Ilona matematika versenyen több ezren indultak. Az ötödik osztályos feladatsorban, amit én oldottam, összesen 25 feladatot kellett megoldani 75 perc alatt. Ezek között voltak nehezebb és könnyebb feladatok. Sok-sok felkészüléssel azonban meglehetett oldani a példákat.
Az eredményhirdetésen évfolyamonként az első 20 helyezett kapott oklevelet és könyvet. Az első három legeredményesebb versenyző érmet is nyert, akik bejutottak az országos döntőbe.
Nagyon izgultam az eredményhirdetésen, de ezt utólag nem bánom, mert az 5. osztályos versenyzők között az 5. lettem. Sőt mi több megkaptam a Kiskunhalas város legeredményesebb versenyzőjének járó különdíjat is.

Köszönöm a felkészítést tanáromnak: Karsai Zsuzsa néninek.

László Máté
5.b osztályos tanuló

Informatika verseny a TEKÓBAN
2012. március 5., hétfő

II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. februárjában meghirdetett informatika versenyének második fordulójába bejutott tanulóink:

Fetter Márk 8. a
Micic Milán 8. a
Schneider Fanni 8. a
Vicz Vivien 8. a

A döntő résztvevői számot adtak tudásukról szövegszerkesztési ismeretekből, prezentáció készítésből. Ezek alapján a végeredmény:

I. helyezett: Micic Milán
II. helyezett : Vicz Vivien

Gratulálunk!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support