Tehetséggondozó program a műszaki és a matematikai fejlesztés jegyében
2012. június 17., vasárnap

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának keretében a közoktatásban tanulók természettudományos, matematikai és műszaki kompetenciáinak elmélyítését segítő tehetséggondozó programok támogatására kiírt NTP-KTMK-11- jelű pályázatán intézményünk 1,3 millió forintot nyert.
A program azt tűzte ki célul, hogy erősítse a tehetséges diákok korai természettudományos, matematikai és műszaki pályaorientációját, valamint fejlessze a természettudományos, matematikai és műszaki gondolkodásmódjukat. Mindenre fény derül című projektünk május és június hónapban került megrendezésre. Résztvevője 1-8. osztályos, 17 tehetséges tanulónk, akiket érdekel a matematika és a műszaki technika.

A program június 14-én kiállítással zárult.

Év tanulója díj
2012. június 16., szombat

Az idei tanévben Vanyúr László 8.c osztályos tanuló részesült az „Év tanulója díj” –ban.
Laci a tanév során nyújtott kiváló eredményével, valamint több versenyen nyújtott sikeres szereplésével nyerte el az elismerést.

DÖK-nap
2012. június 15., péntek

Június 14-én rendeztük meg a már hagyományosnak számító diáknapunkat, mely mindig a sport, a mozgás bűvöletében telik. Tóth István fantasztikus ötletéből adódóan – az iskola fennállásának 40. évfordulója tiszteletére – 40 gyerek 40 kört futott a lovaspályán. Ezután játékos sorversenyek zajlottak az évfolyamok között, melyet a 6. a osztály nyert.

A jó hangulatú napot a ballagó nyolcadikosok és az iskolaválogatott futballcsapatának mérkőzése zárta.
Köszönöm minden résztvevőnek és segítőnek a munkáját:
Mészáros Csaba.

Kalocsai kirándulás
2012 június 15., péntek

Az integrációs programban résztvevő gyerekek egy csoportjával Kalocsára kirándultunk 2012. június 13-án.

Atlétika – Diákolimpia
2012. június 15., péntek

Horváth Lilla 6.b osztályos tanuló 600 m síkfutásban az országos döntőben 20. helyen végzett. Gratulálunk neki!

Szegedi kirándulás
2012. június 13., szerda

Június 12-én 40 gyermekkel a szegedi Vadasparkba látogattunk. A tehetségprogram keretében Manfred Rottmar támogatásának köszönhetően került sor a lazító programra azon tehetségek számára, akik év közben több versenyen is sikeresen szerepeltek, de tárgyjutalomban nem részesültek.

40 éves a Fazekas
2012. június 6., szerda

Iskolánk idén ünnepli 40. évfordulóját. Június 8-án péntek délután 5 órától igazgatónőnk nyitja meg az eseményt, Gregó Sándor pedig egy beszédben foglalja össze emlékeit, élményeit az iskolával kapcsolatban. A műsort volt, illetve jelenlegi fazekasosok adják.

Fellépnek:
Zsellér Ágnes – magánének
Mátó Gergő – zene
Mátyás Viktória – Ady Endre: Vén diák üdvözlete – részlet
Néptánc – 4.b osztály
Flaisz János – Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem
Juhász Ágnes – Tóth Szilárd – tánc
Old Boys
Orosz Márk – monocikli
Fitkides lányok
Fazekas-dal
A műsort követően a meghívottak este 7 órakor egy díszvacsorán vehetnek részt!
Gratulálunk, Fazekas!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support