Szeptember 27-én kerékpártúrára mentünk Halas környékére.
2011. szeptember 30., péntek

Az „angolos” biciklitúra
Az iskola előtt gyülekeztünk és készítettünk pár fotót is. Elindultunk a vasúti átjáró felé és már ott is voltunk az olajosok útján. Jó tempóban haladtunk , közben háromszor megálltunk és megint fényképeztünk. A Mariann kezére rászállt egy pillangó és Andrea néni olyan gyors volt, hogy sikerült lefényképeznie is. Megálltunk a Sóstónál is egy kis pihenőre, ahol megnéztük a sas szobrot, valamint felmentünk páran a kilátóba is, ahonnan a biciklikkel jöttünk le. Izgalmas volt így megismételtük a leereszkedést. Túránk végén Andi néni meghívott mindenkit egy jégkrémre. Az út végeztével sok kipirult arc mosolygott a tanárnőre. Nagyon jó volt remélem megismételjük!
Barna Szabolcs 5.a

Iskolánkban TÁMOP pályázat keretében angolszakkör indult
2011. szeptember 30., péntek

A résztvevők ötödikes és hatodikos diákok. A szakkör célja megismerkedni Kiskunhalas természeti és kulturális emlékeivel. A szakkörökön játékos angol szituációkon keresztül dolgozzuk fel az élményeket.Rendszeresen készítünk digitális anyagot, valamint a szakkör végére angol nyelvű plakátot állítunk össze „Én és Kiskunhalas” címmel. Létrehozunk egy közösségi oldalon felhasználói fiókot is kimondottan a szakörre és ott gyűjtjük össze anyagainkat, fényképeinket, valamint közzétesszük a szakkör életével kapcsolatos híreket információkat.

Tenisz
2011. szeptember 26., hétfő

Tassi Nelli Gyulán a Magvető Református Általános Iskola által meghirdetett országos versenyen korcsoportjában 3. helyezett lett szeptember 9-én. Korábban, a nyári szünetben Balatonbogláron lett 3., Halason a Junior Open versenyen 2. lett. Székesfehérvár: szeptember 17.: a lányok közt 2., a fiúk közt 4. lett! Balatonboglár szept. 24.: 3. helyezés (7-ből)
Gudmon Olivér Gyulán a Magvető Református Általános Iskola által meghirdetett országos versenyen korcsoportjában 3. helyezett lett szeptember 9-én. Korábban, a nyári szünetben Balatonbogláron lett 3., Halason a Junior Open versenyen 1. lett. Balatonboglár szept. 24.: 3. helyezés (5-ből)
Most Mogyoródra készülnek az október elseji versenyre. Szorítunk nekik!!

Sóstón jártunk
2011. szeptember 23., péntek

A biológiát, rajzot, magyart kedvelő gyerekek kikerekeztek Sóstóra. Tervük, hogy a látottak nyomán mélyebbre ásva – fotókkal, rajzokkal, prózai és verses szövegekkel – szerkesztenek egy albumot. A tudástár bővülése folyamatosan nyomon követhető lesz a honlapunkon.

Tudtad-e, hogy szeptember 26-a a Nyelvek Európai Napja?
2011. szeptember 23., péntek

Ezen a napon emlékezünk meg arról, hogy milyen sok nyelven beszélünk mi itt Európában és arról is, hogy ahhoz, hogy megértsük egymást mennyire fontos, hogy beszéljünk idegen nyelveket.
E jeles nap tiszteletére és örömére a Tempus Közalapítvány fordítóversenyt hirdetett! www.facebook.com/comenius.in.hungary
Iskolánkból Kovács Gábor 8.b, Daday Zita 8.c, Kispéter Dorina 8.c osztályos tanulók neveztek be a versenybe!
Izgatottan várjuk az eredményeket!

Tenisz
2011. szeptember 20., kedd

2011. szeptember 17-19-ig Székesfehérváron rendezték meg az Országos Tenisz Bajnokságot, amelyen Tassi Nelli 2. helyezést ért el. Az eredményhez gratulálunk!

Fit Dance Országos Bajnokság
2011. szeptember 20., kedd

2011. 09. 18-án Hódmezővásárhelyen rendezték meg a Fit-Dance Országos Bajnokságot.
A II. korcsoportban Hirsch Lili 4. helyezést ért el.
Kiválóan versenyeztek még: Vigh Viktória, Kossik Kitti, Szatmári Dana és Szatmári Erna. Az egykori Fazekasos Angeli Ágota a világbajnokságon 4. helyezett lett!
Gratulálunk!

Kistérségi tehetségnap
2011. szeptember 16., péntek

Iskolánk 2011. október 7-én 13 órától Kistérségi tehetségnapot tart. Minden érdeklő pedagógus kollégát, szülőt és diákot sok szeretettel várunk.
A Magyar Géniusz Portál honlapján további részletek olvashatók. http://geniuszportal.hu/content/kistersegi-konferencia-tehetsegnap-temaban

Szüreti futás
2011. szeptember 14., szerda

Pénteken délután négykor indult a főtérről a 2000 méteres kocogás. A közel félezer rajtoló között számtalan, a Fazekas iskolához kötődő, jelenlegi és volt diák, család futott. Ezután következett a kiváló edzettségi állapotot, maximális felkészültséget igénylő hét kilométeres versenytáv. A 97 fős mezőnyben igazi profik, nemzetközi szinten is kimagasló futók rótták a métereket. A versenykiírás szerint az ifjúsági korcsoportban az 1995 után születettek indulhattak. Iskolánkat nyolc tanuló képviselte ezen az embertpróbáló távon, jobbára négy-öt évvel fiatalabbak a megadott korosztálynál. Elsősorban 1999-es és 2000-es születésű lányok és fiúk. Horváth Lilla 2., Rébék Cintia 4., Süveges Csaba 7., Kocsis Márk 8., Pap Jonatán 14., Pásztor Dániel 15., Szabó Henrik 19. és Barna Szabolcs 20. lett.
Minden elismerés az övék! Gratulálunk!

Ezüst minősítés
2011. szeptember 12., hétfő

A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia iskolánkat elkötelezett és kiváló tehetséggondozó munkájáért Ezüst Minősítésű Tehetséggondozó Központtá nyilvánította. Gratulálunk mindenkinek, aki ebben szerepet játszott!

40. tanévünket kezdjük!
2011. szeptember 3., szombat

Megkezdődött az iskola. A különlegessége ennek az évnek, hogy kerek évfordulót ünnepelhetünk. Pontosan 40 évvel ezelőtt volt az első tanévnyitó ünnepség iskolánkban.
Mindenkinek sikeres tanévet kívánunk!

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support