Sakkosok – Kecskeméten versenyeztünk
2011. november 29., kedd

November 26-án iskolánk öt sakkos tanulója egy olyan sakkversenyen vett részt, ahol az indulók száma meghaladta a százat. Valamennyi szomszéd megye képviseltette magát, de érkeztek vendégek Szerbiából, sőt Angliából is. Király Kata (3.a) és Szuromi Vajk (1.b) bronzérmesek lettek. Vajk csoportja 32!! indulóból állt. Szép eredményt ért el a Vajkkal azonos kategóriában induló Vorák Patrik (3.b) is – élete második versenyén az okleveles 5. helyen végzett.

Helytörténeti siker
2011. november 28., hétfő

A Szent József Általános Iskola az idén is megrendezte a már hagyománnyá váló „ Meglelni hont a hazában” című helytörténeti vetélkedőt. Az idén a halasi népi humor volt a téma, és ennek köszönhetően minden résztvevő csapat nagyon jól érezte magát. A Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola csapata holtversenyben az első helyen végzett. A csapat tagjai: Csehó Kovács Nikolett, Fodor Kata, Kazinczi Rita és Laskovics Marcell. A győztes csapat könyvjutalomban részesült. Gratulálunk!

Felsős mesemondó verseny
2011. november 24., csütörtök

November 23-án tartották iskolánkban a felsős mesemondó versenyt. Jó hangulatban telt a délután és igényes előadásokat hallhatott minden résztvevő, néző és a zsűri is. Eredmények: 5-6. évf.: 1. Gusztos Enid (6.b) 2.: Horváth Lilla (6.b) 3.: Tóth Enikő (5.a) 7-8. évf.: megosztott első hely született Polyákovics Beatrix (8.c) és Flaisz Vanda (8.b) között. Gratulálunk!

Manga rajzpályázat eredmények
2011. november 22., kedd

3-4. osztály: 1. hely: Ujfaludy Sára és Tihanyi Janka 2. hely: Mátyás Tamara és Babenyecz Nikolett 3. hely: Tóth Anna
5-6. osztály: 1. hely: Malik Dávid és Mészáros Dorottya 2. hely: Horváth Lilla és Paczolay Nóra 3. hely: Rébék Cintia
7-8. osztály: 1. hely: Lami Nóra és Vajda Vivien 2. hely: Vicz Vivien és Franczia Kitti 3. hely: Fodor Tünde, Daday Zita, Kispéter Dorina, Temesvári Richárd

Úszás
2011. november 21., hétfő

Varga Kata Hódmezővásárhelyen versenyzett november 19-én, szombaton és vasárnap.
100m gyorsban és 200m gyorsban 50m háton 4. helyezett lett.
Rátkai Anna 200m pillangóúszásban 5 helyezést ért el.
Gratulálunk nekik!

Tenisz
2011. november 14., hétfő

Gudmon Olivér Budapesten 2. helyezett lett (14 versenyző között) a Match Point országos teniszkupán. 3. lett korcsoportjában ugyanitt, a nyílt zöldpálya versenyen. Másnap szintén 3. lett Budapesten a Park Kupán.
Gratulálunk neki!

“Aranyos” atlétáink!
2011. november 3., csütörtök

Október utolsó hétvégéjén a fővárosban, a TF-en rendezték az országos utánpótlás terematlétikai csapatbajnokságot. Az 54 résztvevő egyesület és intézmény között városunkat a helyi iskolák legjobbjaiból összeállított “válogatott” képviselte. Az előzetes felmérések, versenyek alapján a 6-6 fős fiú és lány csapatban 3-3 fazekasos diák is helyet követelt magának. A nyolc különleges, rengeteg gyakorlást igénylő versenyszámban kiválóan teljesítettek diákjaink. Süveges Csaba, Pap Jonatán, Földi Alex, Horváth Lilla, Szabó Luca és Fodor Kata a halasi válogatott tagjaként aranyérmet vehetett át.
Gratulálunk!

Bólyai matematika csapatverseny megyei díjazottjai
2011. november 3., csütörtök

Október 27-én került sor Kecskeméten a Bólyai matematika csapatverseny megyei fordulójának eredményhírdetésére. Iskolánk 13 csapattal vett részt a versenyen. Az eredményhírdetésre a megye első hat legeredményesebb csapatát hívják meg minden évfolyamról. Az idei tanévben két csapatunk is részt vehetett a rendezvényen. Az ötödik évfolyam Ravaszdik elnevezésű csapata – Faddi Stella, Bokor Ákos, László Máté, Vincze Milán – 4. helyezett lett (felkészítő: Karsai Zsuzsanna), míg a hatodik évfolyam Négyesfogat csapata – Szabó Luca, Horváth Lilla, Endre Klaudia, Tihanyi Kata – 6. helyezést ért el (felkészítő: Tihanyiné Gerencsér Ágnes). Gratulálunk az elért eredményekhez!

back to top