Határtalan boldogság

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.”
(Széchenyi István)

Már nagyon vártuk az utazás napját. Hat nap szabadság, kirándulás, túrázás, barátkozás! A kedd hajnali indulás után az első nap kissé fáradtan telt. Buszozás, kiszállás, újabb buszozás. Ezt a monotóniát érdekes helyszínekkel igyekeztünk „feldobni”: Déva vára, Vajdahunyadvár, Segesvár és Gyulafehérvár.
Este 8 óra felé érkeztünk meg szálláshelyünkre, Gyergyóújfaluba. Itt engedhettünk le igazán a finom vacsora elfogyasztása után.
A következő napokon a természet különböző helyeit kerestük fel. Jártunk hágón, völgyben, hegytetőn, szorosban, barlangban, erdőben, tavaknál és bányában.
Mélység és magasság, s megannyi lenyűgöző részlet!
Ellátogattunk múzeumba, templomba, várba, néztünk szobrot, épületet, s közben bemutattunk egy-egy híres embert is. Történelem, irodalom, honismeret, néprajz jelent meg előttünk kézzelfogható, érthető formában. A táncház keretében megismerhettük, sőt ki is próbálhattuk a helyi táncokat, hallgathattuk a népdalokat. A helyi fiatalok vezettek be a tánc világába, ami nagy örömet jelentett nekünk.
Most próbáljuk rendezni élményeinket, hiszen annyit kaptunk ettől az úttól, hogy ez nem is olyan egyszerű. Osztályfőnökeink remek programot állítottak össze, s nekünk „csak” annyi volt a feladatunk, hogy nyitott szemmel és szívvel járjuk végig ezt a fantasztikus vidéket.
Amit soha nem feledünk: fazekaskodás Korondon, túrázás a Súgó-barlanghoz, lépcsőmászás a tordai sóbányában…
Élmények, kalandok, találkozások, elcsodálkozások.
Köszönjük, hogy ott járhattunk!!!!

a kiránduló diákok

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support