Súlyos veszteség érte közösségünket

Súlyos veszteség érte közösségünket, elhunyt Mészáros Csaba testnevelő kollégánk. A tanár úrtól Jáger Levente szavaival búcsúzunk.

Mögöttem a minden…

Paul McCsabi ezt egyszerűen nem teheted velünk. Vártuk a legújabb versedet, a gondolataid szárnyalását a magad sajátos, ám tökéletesen egyedi stílusában, de hiába. Ha nem tudnám azt, hogy mi történt, akkor azt hinném, most nem volt ihlet vagy próbált a Blues Boots, vagy edzésed volt. Tényleg csak volt. Mészáros Csaba, a Dezső, a Paul McCsabi, az Öreg Möcös fia, az apa, a barát, a társ felállt a dobfelszerelés mögül, fújt egy füstkarikát és elment oda, ahonnan nincs visszaút.

Szia Csabi! Kerestelek és most is kereslek még, mert meg kellene írnunk a Fazekas 50 dalt. Próbáltalak hívni, vártam a hangodat: itt McCartney, hello Lennon! Nem is csengett ki a telefonod. Még csak nem is foglalt volt. Gyanakodnom kellett volna, hogy soha többet nem tudunk beszélni? Azt hittem, edzésen vagy. De az is lehet – gondoltam magamban, hogy próbált a Blues Boots. Vagy csak egyszerűen egyedül akartál lenni.
Aztán nagyon rosszakat hallottam az egyik szomszédodtól. Ő sem volt biztos abban, amit mondott, én pedig bizakodtam. Aztán azon a csütörtök délutánon szertefoszlott a remény. De még akkor sem akartam elhinni. Pedig igaz volt. Rögtön az jutott eszembe, amikor felhívtál a Tóth Peti halála után. Fél órát beszéltünk. Az éreztem, hogy megtört benned valami. Tényleg, mondd meg a Petinek, hogy hiányzik ám. Mint ahogy te is hiányzol.
Tudom, hogy milyen kiváló tornász voltál annak ellenére, hogy a fránya csuklósérülés miatt viszonylag rövid ideig tartott a versenyzői pályafutásod. Ki tudja, lehet, hogy ha ez nem állít meg téged, akkor olimpiai bajnok leszel. Mint ahogy az általad oly sokszor legyőzött Borkai Zsoltból az lett, de említhetném a világbajnok Sylvio Krollt is. Édesapád tanított mindenre. Az Öreg Möcös – mindenki így emlegette őt. Szeretetből. Mint ahogy te is mindig szeretettel beszéltél róla. Egy interjúban mondtad egyszer, tőle tanultad azt, hogy a legfontosabb a szeretet és a türelem. Ez a kettő segített neked az életed folyamán. Aztán gyorsan hozzátetted, meg a Beatles. Apropó, Beatles. Biztos megkerested már a Lennont és megbeszéltétek a Hey Jude születésének történetét. Szerintem legalább egyszer, de inkább kétszer ültél a Rolling Stones dobosának cucca mögé. Próbáltál meggyőzni mindenkit, hogy inkább a Beatles, mint a Rolling Stones.
A lábdob olyan ritmust ad, mint a szívverés. A lüktetése tart életben egy zenekart. Ez egyre lassabbá vált, aztán kihagyott egy két ütemet. Még egy utolsó dobbanás volt és csend lett. Kiürült az edzőterem, csendesek a folyosók. Fekete zászlót fúj a szél. Nem szól a Beatles. Hogy is fogalmaztad meg? Mögöttem a minden, előttem a végtelen. Igaz, nem volt ingyen, de ez lett az én életem! Csabi, let it be, legyen úgy!

Jáger Levente

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support