Osztálymozi

A Fazekas Iskolában nagy hagyománya van a mozilátogatásnak. Egy tanév alatt több alkalommal is elmentünk a Városi moziba, ahol a tanulóink életkoruknak megfelelő filmeket nézhettek meg. Sajnos a Covid járvány ezt a népszerű szórakozási lehetőséget is elvette tőlünk. Épp ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk saját kereteinken belül ezt pótolni. Így jött az osztály mozizás ötlete, ami a pénteki délutánjaink részévé vált.

Iskolánk nagyon jól felszerelt, így minden tanterem rendelkezik interaktív táblával vagy kivetítővel, valamit internet eléréssel. A filmválasztás a gyerekekkel együtt történik. Cél, hogy olyan filmet keressünk, amit kevesen láttak, az érdeklődésüket felkelti, és mindenképp értéket is közvetít.

A filmnézés előtt a tantermet átalakítjuk. A székeket sorokba rendezzük a tábla előtt. Utána következik a jegyek kiosztása. Miután mindenki elfoglalta a jegye alapján a helyét, kezdődhet a film. Természetesen a popcorn sem maradhat el. Végezetül, jöhet a tanterem visszarendezése.

2.b osztály

back to top
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support